Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

1) Μαρίας – Ευθυμίας Χατζώκου – Αναστασίου, Αντιπροέδρου
2) Βασιλικής Φορτούνη, Γενικής Γραμματέως,
3) Ευθυμίας Παπαγιαννάκη, Ταμία,  του Διοικητικού Συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου με την επωνυμία «ΙΣΜΗΝΗ», που εδρεύει στη Θήβα.

Θα θέλαμε με την παρούσα ανακοίνωση μας να ενημερώσουμε τα μέλη του συλλόγου ότι οι εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για την 13η Σεπτεμβρίου 2015, πάσχουν από απόλυτη ακυρότητα, καθώς καμία καταστατική διαδικασία δεν έχει τηρηθεί.
Ειδικότερα:
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, με βάση το καταστατικό, γίνονται στο πλαίσιο της τακτικής εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, που συγκαλείται, κάθε 2 χρόνια, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, και με έγγραφη πρόσκληση των μελών του συλλόγου 20 τουλάχιστον ημέρες πριν από αυτές.
Η Συνέλευση, έχει ως έργο, όπως κάθε τακτική συνέλευση του Συλλόγου, την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, την ανάγνωση του πρακτικού της Εξελεγκτικής Επιτροπής, την έγκριση του Προϋπολογισμού, και εφόσον πρόκειται για εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής και τη διεξαγωγή των εκλογών.
Οι υποψηφιότητες δε θα πρέπει να υποβληθούν 2 τουλάχιστον ημέρες πριν τις εκλογές στη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου. Στις εκλογές έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν υποψηφιότητα όσα μέλη έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα χρόνο από την εγγραφή τους.
Επειδή καμία από αυτές τις διαδικασίες δεν έχει τηρηθεί, με αποτέλεσμα να καθίστανται οι εκλογές απόλυτα άκυρες και ανυπόστατες, αποστείλαμε σήμερα 10 Σεπτεμβρίου 2015 εξώδικο δήλωση προς την Πρόεδρο του Συλλόγου, γνωστοποιώντας μεταξύ άλλων και τις ευθύνες που έχει για την ακυρότητα των εκλογών.
Επιπλέον επισημάναμε το γεγονός ότι, εδώ και καιρό, μας έχει αφαιρέσει την πρόσβαση στα γραφεία του Συλλόγου, αντικαθιστώντας την κλειδαριά, χωρίς να μας παραδώσει κλειδί, και έχει κρατήσει η ίδια τα Βιβλία του Συλλόγου (Βιβλίο Ταμείου, Βιβλίο Πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου και Συνελεύσεων, Πρωτόκολλο Αλληλογραφίας, Βιβλίο Μελών κλπ).
Επειδή θεωρούμε ότι οι μεθοδεύσεις αυτές κάθε άλλο παρά προάγουν τη φήμη του Συλλόγου, που όλες μαζί εργασθήκαμε για να χτίσουμε, οφείλουμε να ενημερώσουμε διά του τύπου τα μέλη μας, καθώς η δυνατότητα που θα είχαμε να εκθέσουμε τις απόψεις μας σε μία Γενική Συνέλευση, όπως προβλέπεται και από το Καταστατικό, δεν μας δίδεται αφού Συνέλευση δεν έχει συγκληθεί.
Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε την Πρόεδρο και δημόσια να ματαιώσει τις εκλογές και να συγκαλέσει άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα την σύγκληση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης και τη νόμιμη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Σε κάθε περίπτωση καλούμε τα μέλη μας να επιδιώξουν τη σύγκληση της συνέλευσης καταθέτοντας ένσταση την ημέρα των παράνομων εκλογών προς την Πρόεδρο της τυχόν Εφορευτικής Επιτροπής, με αίτημα τη εφαρμογή του καταστατικού και τη διεξαγωγή εκλογών με το νόμιμο τρόπο.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένες να επιδιώξουμε την εφαρμογή του καταστατικού και την ορθή και διαφανή λειτουργία του Συλλόγου με κάθε νόμιμο τρόπο και σε αυτή μας την απόφαση ζητούμε τη συμπαράσταση των μελών μας.

Θήβα 10 Σεπτεμβρίου 2015





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο