Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλεσμα της ΚΝΕ στη νεολαία μπροστά στις εκλογές

Όλοι εμείς, οι νέοι, οι νέες, που δουλεύουμε για 300 και 400 ευρώ, που στεκόμαστε στις ουρές της ανεργίας, που οι οικογένειές μας πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά για να μορφωθούμε και να σπουδάσουμε, δεν τσιμπάμε ξανά σε ψεύτικα διλήμματα.
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ. Τη δική μας φωνή και δύναμη
Μετά τις εκλογές όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο, που ψήφισαν όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ζητάνε την ψήφο μας σήμερα για να μας κουνάνε το δάχτυλο αύριο ότι αυτή η πολιτική έχει και τη στήριξή μας.
Γι' αυτό δεν επιλέγουμε το “ποιος” θα εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα.
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική. Για να ανοίξει ο δρόμος της αμφισβήτησης και της ανατροπής του σάπιου συστήματος.
Για σκέψου:

Την ίδια στιγμή που η φτώχεια αυξάνεται, τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα τρόφιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Την ίδια ώρα που υπάρχουν πάνω από 20.000 κενά σε σχολεία, χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι.
Την ώρα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα ανάπτυξης και μπορούν να λύσουν μεγάλα προβλήματα, οι ασθενείς στερούνται φάρμακα, περίθαλψη, ιατρικές εξετάσεις και επεμβάσεις γιατί είναι πανάκριβα.
Αυτές είναι ορισμένες από τις συνέπειες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Έχουν στα χέρια τους την πραγματική εξουσία.
Εμείς μοιραζόμαστε την ανασφάλεια για το μέλλον και οι εκμεταλλευτές έχουν εξασφαλισμένη, άνετη ζωή γι' αυτούς και τα δισέγγονά τους.
Αυτούς υπηρετεί το σάπιο σύστημα. Αυτοί ευθύνονται για τη λαϊκή χρεοκοπία. Δικιά τους είναι η ΕΕ. Δικό τους εργαλείο είναι οι κυβερνήσεις. Για να προστατευτούν τα κέρδη τους ψηφίστηκαν και τα μνημόνια.
Αυτό το σύστημα υπηρέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Αυτοπαρουσιάζεται σαν το “νέο”, αλλά έκανε ό,τι και οι “παλιοί”:
Εκμεταλλεύτηκε τον πόθο της νεολαίας να απαλλαγεί από τα μνημόνια και έφερε νέο μνημόνιο.
Πούλησε το ψέμα ότι θα βελτιωθεί η ζωή της νεολαίας χωρίς να θιχτούν στο ελάχιστο οι μεγάλοι ένοχοι: Οι εκμεταλλευτές και το σύστημά τους, οι δεσμεύσεις σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.
“Αριστερό” άλλοθι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν και οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφτιαξαν τη λεγόμενη Λαϊκή Ενότητα, τον ΣΥΡΙΖΑ 2. Στήριζαν μέχρι την τελευταία στιγμή την κυβέρνηση που έφερε το 3ο μνημόνιο και αποχώρησαν όταν προκηρύχτηκαν οι εκλογές. Τώρα ξαναλένε τις ίδιες απάτες που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, πασπαλισμένες με τα περί “εθνικού νομίσματος”, με τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας να παραμένουν στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων.
Καπιταλιστικές χώρες με εθνικό νόμισμα υπάρχουν, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία κ.ά. Και εκεί η νεολαία ζει τα ίδια προβλήματα: Μόρφωση - εμπόρευμα, μισθοί πείνας, ανεργία.

Για σκέψου:
Το Γενάρη έλεγαν ότι “αντισυστημικό” ήταν να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να φύγουν “οι άλλοι”. Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με “τους άλλους” ψήφισε το 3ο μνημόνιο.
Στο δημοψήφισμα παρουσίασαν ότι αντισυστημική ψήφος είναι το ΟΧΙ. Οι ίδιοι το μετέτρεψαν απευθείας σε ΝΑΙ.
Μέχρι και τη ναζιστική ΧΑ πρόβαλλαν σαν επιλογή “για να δείρει τους κλέφτες”. Τελικά, αυτό που έκανε ήταν να κυνηγάει μετανάστες και εργάτες. Να δολοφονήσει τον Παύλο. Μέσα στη Βουλή ήταν “κοτούλες”. Κατέθεσαν πλήθος Ερωτήσεων υπέρ συμφερόντων εφοπλιστών και εργολάβων. Την ίδια στιγμή, ανοίγουν δουλεμπορικά γραφεία και “πουλάνε” Ελληνες ανέργους σε βιομήχανους με 18 ευρώ μεροκάματο...
Πιο παλιά “συμβούλευαν” τους νέους να “πάνε παραλία” αντί να ψηφίσουν. Τελικά, όσοι “συμβούλευαν”, ψήφιζαν και έβγαζαν κυβερνήσεις που εφάρμοζαν αντιλαϊκή πολιτική.
Τώρα παρουσιάζουν σαν “ψήφο διαμαρτυρίας” την “παρακμιακή” ψήφο σε γραφικούς τύπους.
Όλα τα άλλα κόμματα προσπαθούν να κρατήσουν τους νέους εγκλωβισμένους στα αδιέξοδα του συστήματος της εκμετάλλευσης και της ανεργίας.
Όλα τα άλλα κόμματα υπερασπίζονται την καπιταλιστική ιδιοκτησία κι εξουσία. Γι' αυτό στις θέσεις τους δε θα βρει κανείς τις λύσεις στα προβλήματα που ζούμε.
Μας θέλουν στο ίδιο έργο θεατές, πιόνια στους σχεδιασμούς τους.
Για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζουν!
Μπορούμε να είμαστε πρωταγωνιστές, με το δικό μας σχέδιο μάχης. Μπορούμε να ζήσουμε με σύγχρονα δικαιώματα. Αυτό είναι το πραγματικά καινούριο σήμερα!
Το ΚΚΕ έχει οργάνωση, σχέδιο και πρόγραμμα που οδηγεί σε έναν πραγματικά διαφορετικό, ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Βασισμένο στις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της επιστήμης, της τεχνολογίας, της ανθρώπινης εργασίας.
Το σύγχρονο σήμερα είναι:
-- Να πάρει ο εργαζόμενος λαός τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα χέρια του.
-- Να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των λίγων.
-- Να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος, να αξιοποιηθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες που έχουμε και σήμερα στραγγαλίζονται.
-- Να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, να διαγραφεί μονομερώς όλο το χρέος.
-- Να έχουμε σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.
Ο στόχος για την εργατική - λαϊκή εξουσία μπορεί να δώσει αποτελεσματική δυναμική στους αγώνες μας σήμερα για να “πιάνουμε από το λαιμό” το σύστημα και τις κυβερνήσεις του.
Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη ανατροπής
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί αποκαλύπτει και παλεύει ενάντια στον ένοχο για όσα ζούμε σήμερα: Το καπιταλιστικό σύστημα.
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί είναι εγγύηση. Δε δέχεται να κάτσει στο σβέρκο του λαού, να γίνει το αγωνιστικό άλλοθι σε κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ και του σάπιου συστήματος.
Το ΚΚΕ εκφράζει το γνήσιο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα προτείνοντας και παλεύοντας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, χωρίς κρίσεις και ανεργία. Είναι η δύναμη της αλήθειας, της ελπίδας και της ανατροπής.
Τώρα με το ΚΚΕ!
Να απογοητεύσουμε το σύστημα και τα κόμματα που το υπερασπίζονται.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο