Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ: ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

1. Θεσμοθετήθηκε ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) με έμφαση στον αποκεντρωμένο και δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης χρησιμοποιώντας όλες τις καλές πρακτικές και ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα που ήθελαν να κάνουν την διαχείριση των απορριμμάτων κερδοφόρες επιχειρήσεις σε βάρος των πολιτών.
2. Επεξεργάστηκε πρόταση, η οποία ήταν προς κατάθεση για διαβούλευση με τους φορείς για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου  του Ν. Καλλικράτη που ήταν ομολογουμένως εκφρασμένη από όλους η ταφόπλακα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια της Δημόσιας και δημοκρατικής μεταρρύθμισης.
3. Προωθείται αλλαγή του προσανατολισμού των ΕΣΠΑ προς μικρότερα και αναπτυξιακά έργα στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης και όχι σε μεγάλα έργα που ευνοούσαν ολίγους επιχειρηματίες χωρίς κανένα έλεγχο και με μηδαμινή σχεδόν αναπτυξιακή προοπτική.

4. Επανεξετάζονται όλες οι συμβάσεις παραχώρησης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Η εξέταση όλων των προαπαιτούμενων έργων που προκύπτουν από τις συμβάσεις αυτές που δεν έχουν προχωρήσει (παραπλευρες οδοι κ.λ.π.) με ευθύνη των ανάδοχων εταιρειών. Επανακαθορισμός με μεγάλη μείωση των τιμών των διοδίων, ούτως ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες και το τοπικό δίκτυο από την υπερφόρτωση της κυκλοφορίας για την αποφυγή των διοδίων. Καθιερώνεται ελεύθερη πρόσβαση των κάτοικων του νομού μας στην Εθνική οδό για μετακινήσεις εντός του νομού.
5. Στα πλαίσια έλεγχου της ρύπανσης του ΑΣΩΠΟΥ από την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των ρυπογόνων βιομηχανιών προωθείται η λειτουργία του γραφείου Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που έμενε στα χαρτιά καθώς και η επιβεβλημένη οικονομική συμμετοχή των εταιρειών για την απορρύπανση του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.
6. Στηρίχτηκαν όλες οι δομές δημόσιου χαρακτήρα στις τοπικές κοινωνίες όπως με την επαναπρόσληψη των απολυμένων σχολικών φυλάκων, της δημοτικής αστυνομίας, καθώς  προτεραιότητα μας είναι και η στήριξη άλλων δομών με κοινωνικό πρόσημο όπως αυτών της «βοήθειας στο σπίτι», όταν η προτεραιότητα της νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εκφράζονται είναι όλα στους εργολάβους ιδιώτες με άμεση επιβάρυνση των πολιτών.
7. Αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα που μας κληροδοτήθηκαν με τις διαλυμένες υπηρεσίες για την Δημόσια Υγεία. Στην ημερήσια διάταξη ήταν η κατάθεση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την θεσμοθέτηση του οικογενειακού ιατρού ανά 3000 κατοίκους και δικτύου εξειδικευμένων ιατρών στα οποία θα παραπέμπτονται οι ασθενείς για πιο εξειδικευμένα προβλήματα.   Η πρόσληψη 4500 προσωπικού για την κάλυψη κενών θέσεων για την στοιχειώδη λειτουργία των νοσοκομείων που υπολειτουργούν, όπως το Ν. Θήβας. Κατάργηση του 5ευρου. Παροχή υγείας προς όλους ανεξάρτητα από εργασία και ασφάλιση.
8. Ανακουφίστηκαν πολλοί συμπολίτες μας με το μέτρο της ρύθμισης των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία με αφαίρεση των προσαυξήσεων.
9. Ενισχύθηκαν πολλοί συμπολίτες μας με το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με την κάρτα σίτισης, το δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και το επίδομα ενοικίου. Πολίτες που είχαν πληγεί περισσότερο από την κρίση και εκπλήρωναν τα κριτήρια για ένταξη τους στο πρόγραμμα.
10. Σταμάτησαν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2015 οφειλετών με τα «κόκκινα δάνεια» προς τις τράπεζες. Υπήρξε δέσμευση αυτά να μην πουληθούν σε ξένα funds που θα ήταν μια τραγική εξέλιξη για τους δανειολήπτες αλλά να διαπραγματευτούν από ένα νέο ενδιάμεσο κρατικό φορέα που θα συσταθεί ώστε να ρυθμιστούν οι οφειλές ανάλογα με την ικανότητα του καθένα να  αποπληρώσει η να διαγραφούν μέρους τους ή όλες.
Αυτό είναι το δείγμα γραφής από την ολιγόμηνη διακυβέρνηση της Αριστεράς, προσανατολισμένο στην κοινωνία, στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που σκοπός τους είναι η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, εργολάβων της διαπλοκής, του κεφαλαίου και του κέρδους ως μοχλού ανάπτυξης της κοινωνίας.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΣΤΟΧΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΘΗΒΑ        11/9/2015

ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο