Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

Το Αυτοδιοκητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα  Θήβας  με ανησυχία παρακολουθεί τα προβλήματα της Διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο μας, που αντί η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο όπως όφειλε για το σοβαρό θέμα της ακυρωτικής απόφασης (5/1/2016  ΑΔΑ: ΩΖΑ2ΟΠ10-4ΕΜ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς – Θεσσαλίας  που ακυρώνει  την υπ΄αριθμ.421/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων,  για την  «Ετήσια εισφορά στο Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδος Α.Ε. ΟΤΑ» (ενίσχυση του Κ.Α  εξόδων 20.6721.02) βγάζει ανακοινώσεις εκθειάσης του Περ. ΦοΔΣΑ ως να μην συμβαίνει τίποτα συκοφαντώντας μάλιστα Δημοτικούς Συμβούλους και παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου.


Τα προβλήματα και οι παρατυπίες πολλαπλασιάζονται με την μη νόμιμη σύσταση του Περ.ΦΟΔΣΑ όπως αυτή κρίθηκε και από το 5ο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο  αφού πρώτα διαπιστώνει την μη νόμιμη σύσταση του Περ. ΦοΔΣΑ, αποφάσισε ότι κωλύεται για την υπογραφή σύμβασης του έργου «Κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων». Τελικά η μόνη που δεν κωλύεται είναι η Δημοτική Αρχή η οποία συνεχίζει να πιστώνει έναν μη νόμιμο Φορέα  ο όποιος χωρίς κανένα Δημοτικό και κοινωνικό έλεγχο προχωρεί σε δαπάνες όπως ενοικιάσεις γραφείων, προσλήψεις, συμβάσεις έργων και όλους τους λογαριασμούς τους χρεώνει στον Δήμο και στους πολίτες με τα Δημοτικά τέλη.

Με δική της ευθύνη η Δημοτική αρχή επέλεξε τον δρόμο της μη νομιμότητας ενώ θα μπορούσε να ακολουθήσει τον δρόμο της νομιμότητας με αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδιασμού, την αναθεώρηση του έργου της ΜΕΑ, στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ), την ανασύσταση ενός τοπικού Φορέα διαχείρισης απορριμμάτων της περιοχής μας με Δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο με τελικό στόχο την μείωση του κόστους της διαχείρισης και της ελάφρυνσης των πολιτών από μείωση των Δημοτικών τελών.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε και την κυβέρνηση άμεσα και χωρίς άλλη χρονοτριβή να προχωρήσει στην αναθεώρηση του ν. 4071/2012  που θα διευκολύνει και θα νομιμοποιεί την ύπαρξη τοπικού φορέα διαχείρισης απορριμμάτων ούτως ώστε να γίνει πράξη η βασική αρχή του νέου νόμου του ΕΣΔΑ ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα σχεδιάζεται και θα υλοποιείται από τις τοπικές κοινωνίες.

ΘΗΒΑ   20/1/2016



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο