Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών: Ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

ΨΗΦΙΣΜΑ
 Οι αγρότες, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές.  Παράλληλα, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους. Η κυβέρνηση, με το νέο Μνημόνιο, δεν λέει ούτε καν αυτούς να αφήσει στην ησυχία τους, έχοντας βάλει στο μάτι και την Ελληνική αγροτιά.
 Το Μνημόνιο της συγκυβέρνησης απειλεί με αφανισμό ολόκληρους τους παραγωγικούς τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας.

    Η πρόταση της κυβέρνησης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εξαθλίωση και την εγκατάλειψη τη γης. Τα μέτρα αυτά οδηγούν μοιραία σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
   Καλούμε την κυβέρνηση, αντί των δυσβάσταχτων μέτρων που επιβάλει με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο  και  την βαριά φορολόγηση:
  Να φροντίσει για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα.
  Να πάρει γενναίες αποφάσεις για τη μείωση των τιμών των αγροτικών εφοδίων, να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεγαλύτερα κεφάλαια για την αγροτική παραγωγή, να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο που θα φέρει ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα και να επανεξετάσει τον σχεδιασμό  για τους αγρότες.
  Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Βοιωτίας και όλης της χώρας ενάντια στις νέες επιβαρύνσεις.
  Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή που ο αγροτικός κόσμος βάλλεται από καταιγισμό μέτρων και αποφάσεων, η εφαρμογή των οποίων θα αναγκάσει τον ήδη δοκιμαζόμενο αγρότη να εγκαταλείψει τη γη του. Ιδιαίτερα, τώρα που πολλοί νέοι άνθρωποι αποφάσισαν, και άλλοι τόσοι σκέφτονται σοβαρά να ασχοληθούν, με την γεωργία και την κτηνοτροφία δίνοντας μία ελπίδα για ανάπτυξη, για μείωση της ανεργίας και για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 
Αυτούς τους ανθρώπους το κράτος πρέπει και έχει υποχρέωση να τους στηρίζει με κάθε τρόπο.
                                   

                                      Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών
                                                         Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
                                                             Γιώργος   Ζιώγας
                                                             Γιώργος  Σκλάβος
                                                             Λουκάς  Παπαιωάννου



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο