Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΕΡΒΙΑ! (ΕΛΛΑΔΑ ??? YOK!)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σημαντικές αποφάσεις μετακίνησης ρωσικών κεφαλαίων και επενδύσεων από την Τουρκία, ανακοινώσε ο υφυπουργός οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Dimitry Rogozin, προκαλώντας νέο μεγάλο πλήγμα στην τουρκική οικονομία η οποία ήδη μετρά πάνω από 30 δις τις ζημιές από τις ρώσικες οικονομικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA και την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, οι μεγαλύτερες ρωσικές βιομηχανίες παραγωγής ανταλλακτικών αυτοκίνητων, οι KAMAZ και AvtoVAZ, θα μεταφέρουν τις επενδύσεις τους από την Τουρκία στην Σερβία στα πλαίσια των οικονομικών κυρώσεων προς την Άγκυρα για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους.


Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, τονίζοντας πως μέχρι σήμερα οι ρωσικές αυτές βιομηχανίες παρήγαγαν τα ανταλλακτικά στην Τουρκία προσφέροντας κεφάλαια και εργασία στους Τούρκους. Από εδώ και πέρα όμως αυτό θα σταματήσει και οι επενδύσεις αυτές θα μεταφερθούν στην φιλική προς την Ρωσία χώρα την Σερβία. Μάλιστα ο Dimitry Rogozin πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και άλλες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας προς όφελος της Σερβίας.

Η σκέψη μας πάει αυτόματα γιατί δεν θα μπορούσαν αυτές οι μεγάλες ρωσικές επενδύσεις να κατευθυνθούν στην επίσης ομόδοξη και ομόφρονη χώρα της Ρωσίας, την Ελλάδα, με μεγάλα κέρδη για την ελληνική οικονομία.  Αλήθεια, μήπως είδατε τα τελευταία χρόνια κάποια επένδυση στην Ελλάδα από Ευρώπη ή ΗΠΑ ?

Ας όψονται αυτοί που θέλουν την χωρά μας δεμένη χειροπόδαρα στο ανθελληνικό άρμα της Δύσης.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο