Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Οι Τούρκοι απείλησαν να συλλάβουν έλληνα ψαρά στις Οινούσες

Νέο  επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής, όταν μία ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής απείλησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά, που ψάρευε κοντά στις Οινούσες.

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πλησίασε το ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε κοντά στις Οινούσσες, μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα και του ζήτησε να φύγει από την περιοχή, με το επιχείρημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ό Έλληνας ψαράς αρνήθηκε να απομακρυνθεί και τότε το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους απείλησε να τον συλλάβει.
Στο σημείο έσπευσε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις και ενώ η τουρκική ακτοφυλακή αρχικά αρνήθηκε να αποχωρήσει, τελικά πείστηκε και αποχώρησε.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα τουρκικά F-16 έκαναν πτήση σε ύψος 70 μέτρων πάνω από τη νησίδα Παναγιά, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις Οινούσσες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Μ. Πέμπτη, τουρκικοί σχηματισμοί προχώρησαν σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, ενώ τετράδα F-16 της γείτονος πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του συμπλέγματος των Φούρνων στα 2.900 πόδια.
Συνολικά καταγράφηκαν πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

CNN Greece

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο