Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Κυκλοφορώντας (11/5/16) μια εμετική ανακοίνωση με ανακρίβειες, αισχρά ψέμματα και συκοφαντίες σε βάρος μας, η παράταξη που έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Σωματείου μας, η οποία πότε εμφανίζεται σαν “Ανεξάρτητη” και άλλοτε σαν “Δημοκρατική κίνηση εργαζόμενων” (ΣΥΡΙΖΑ), προσπάθησε να συγκαλύψει τις βαριές ευθύνες της για τον συμβιβασμό της με την εργοδοσία της ΜΟΡΝΟΣ, ώστε να μην υπάρξει περιφρούρηση και κατά συνέπεια συμμετοχή των εργαζόμενων στην τριήμερη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6,7, και 8 Μαΐου.

Καταρχήν τόλμησαν πραξικοπηματικά να καταφύγουν στη λαθροχειρία και να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο και τη σφραγίδα του Σωματείου μας για να απαντήσουν στα όσα τους καταλογίζουμε – και αυτή την πραγματικότητα διαπίστωσαν όλοι οι συνάδελφοι – χωρίς καν να συγκαλέσουν Διοικητικό Συμβούλιο.
Στο κατάπτυστο κείμενό τους αποδεικνύεται ότι περισσεύει η αδιαντροπιά και γίνεται εμφανές ότι ή έχουν «κοντή» μνήμη οι ίδιοι ή απευθύνονται σε επιλήσμονες.
  Να τους θυμίσουμε ότι οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και πορευόμαστε με την ταξική εργατική πολιτική γραμμή, με το Π.Α.ΜΕ στο κίνημα (αυτό το επιβεβαιώνει η στάση της παράταξής μας και των εκλεγμένων της προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια). Ομολογούμε ότι είμαστε καθοδηγούμενοι. Καθοδηγούμαστε αταλάντευτά από τα συμφέροντα και τις ανάγκες της τάξης μας, απέναντι και σε κόντρα με την εργοδοσία, το κράτος της, τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τα στηρίγματα της, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που εκφράζει και υπηρετεί η πλειοψηφία των Δ.Σ του Σωματείου μας και στο εργοστάσιο και στο κίνημα συνολικά.
Έχουν πολύ θράσος τελικά, αυτοί που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους μαζί με την εργοδοσία σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων των εργαζόμενων (βλ. Επιχ. ΣΣΕ 2011 και 2013 -2014), που «πούλησαν» εκδούλευση στους συναδέλφους για δήθεν λύση στον ΟΜΕΔ με επαναφορά των μισθών που οι ίδιοι είχαν μειώσει.
Συνάδελφοι,
Πάει πολύ, όψιμοι εργατοπατερίσκοι, «χθεσινοί» απεργοσπάστες και «δηλωσίες» της εργοδοσίας να προσπαθούν να εμφανίζονται σαν τιμητές και υπερασπιστές των εργατικών δικαιωμάτων. Αν οι ίδιοι έχουν ξεχάσει, να μας πουν να τους θυμίζουμε πού έχουν βάλει και για ποιό λόγο υπογραφές στο παρελθόν σε εργοδοτικά έγγραφα ακόμα και ενάντια στο Σωματείο.
Φτάνουν στο σημείο να μας πουν ότι ήμασταν θεατές σε περιφρούρηση!!! Εδώ είναι να γελάει κανείς.
Να τους θυμίσουμε ότι η περιφρούρηση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ είναι πάγια θέση μας γιατί περιφρουρεί τον αγώνα. Διασφαλίζει την έκφραση των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων, την ενιαία αγωνιστική τους δράση και σπάει στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία. Ακόμη το 2009, το 2010 που η ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ έκαναν περιφρούρηση, άλλοι εκπρόσωποι της “Ανεξάρτητης κίνησης εργαζομένων” πήγαιναν για κυνήγι και άλλοι έκαναν απεργοσπασία.
Συνάδελφοι,
Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες και σελίδες αναφέροντας σκηνές από τα έργα και τις ημέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο χώρο μας.
Θέλουμε όμως να σταθούμε και να αποκαλύψουμε την ουσία. Και η ουσία στην προκειμένη είναι ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου μας από τη μια υποτάχτηκε στις αξιώσεις της εργοδοσίας να μην υπάρξει περιφρούρηση ώστε να μη «διαταραχθεί» η παραγωγική διαδικασία (αυτό ζήτησε η εταιρία από το Σωματείο καλώντας το δύο φορές). Από την άλλη η συνολική της στάση ήταν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης που ήθελε να περάσει το νόμο – λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και φορολογικό χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι». Για αυτούς τους λόγους ο συνδικαλισμός τους είναι ΚΑΙ εργοδοτικός ΚΑΙ κυβερνητικός.
Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι δε διαθέτουν το ταξικό πολιτικό σθένος να υπερασπιστούν αταλάντευτα τα εργατικά συμφέροντα συγκρουόμενοι με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Ούτε όμως έχουν και το ηθικό ανάστημα να μιλήσουν ξεκάθαρα στους συναδέλφους. Γι΄ αυτό επέλεξαν με ψέμματα και συκοφαντίες να συγκαλύψουν τη δική τους υποχώρηση.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι το Δ.Σ. του Σωματείου μας στη συνεδρίασή του στις 7/3/2016 συζήτησε για τη 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και λήφθηκε ομόφωνα απόφαση για συμμετοχή. Σαν ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ζητήσαμε να γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση για ενημέρωση και όπως πάντα θέσαμε θέμα περιφρούρησης για την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Η πλειοψηφία όμως αποφάσισε να γίνει μόνο Δ.Σ. όταν αυτή προκηρυχθεί για να συζητηθεί η οργάνωσή της.
Ακόμη και αυτή την απόφασή τους δεν την υλοποίησαν (και τί θα μπορούσαν να πουν άραγε αφού ήδη είχαν συμβιβαστεί με την εργοδοσία;)
Μας πρότειναν όμως τηλεφωνικά στις 5/5/16 περίπου στις 18:00 να κάνουμε συμβούλιο στις 6 Μαΐου δηλαδή την 1η ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ!!! Ο εκφυλισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Από το σημείο αυτό και χωρίς να έχουμε κάποια άλλη ενημέρωση από το προεδρείο, τους είδαμε στο χώρο της ΣΤΕΡΕΑΣ γύρω στις 21:00 να διακινούν ανακοίνωση. Οι λόγοι που δεν ήθελαν να είμαστε «στα πόδια τους» είναι προφανείς. Θα τους ήμασταν εμπόδιο και μπορεί να τους χαλούσαμε το κλίμα που ήθελαν να φτιάξουν!!!
Τέλος, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, έχουμε πολλά χρόνια στο εργοστάσιο και γνωριζόμαστε όλοι καλά. Το ήθος μας και η στάση μας είναι γνωστή και εκτιμητή από τους συναδέλφους μας.
Όσο κι αν προσπαθούν να γίνουν μάστορες στην εξαπάτηση των εργαζόμενων με ψέμματα και συκοφαντίες προσπαθώντας να κρύψουν τη σύμπλευσή τους με την πολιτική της εργοδοσίας, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνεται αντιληπτή και ανυπόφορη η συνδικαλιστική και πολιτική τους μπόχα.

“ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ”
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ
ΘΗΒΑ 14/5/ 2016





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο