Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

Βοιωτία: Ανήλικοι συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα

Ένας 16χρονος και μια 14χρονη αποτελούσαν ενεργά μέλη εγκληματικής ομάδας που είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών και διαρρήξεων, σε περιοχές της Βοιωτίας από τις αρχές του καλοκαιριού.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν τρία από τα μέλη της ομάδας (19χρονος, 44χρονη & 14χρονη), οι οποίοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο διευκόλυνσης, για τη διάπραξη των εγκληματικών τους πράξεων.

Ταυτοποίηθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμη συνεργού τους και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών
Συνολικά εξιχνιάσθηκαν 11 κλοπές – διαρρήξεις & 2 απόπειρες κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους
Οι δράστες, κινούμενοι πάντα με το συγκεκριμένο όχημα, αλλά με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, επέλεγαν μονοκατοικίες, παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα, χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα ή λοστούς
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 36.000 ευρώ
Επιπλέον σημειώνεται ότι ο 19χρονος, μαζί με δύο ακόμα συνεργούς του, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενέχονται στη διάπραξη ληστείας , πριν από 3 ημέρες σε περιοχή της Θήβας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων, σχετικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούταν ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων, εντόπισαν το όχημα σε περιοχή της Θήβας και τη στιγμή που επιβιβάσθηκαν σε αυτό, ο 19χρονος μαζί με τις δύο συνεργούς του, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συγκεκριμένη μεθοδολογία, έχοντας ως σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε μονοκατοικίες.
Τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, δρούσαν κυρίως πρωινές – μεσημβρινές ώρες, παραβιάζοντας τις θύρες ή τα παράθυρα των οικιών, με αιχμηρά αντικείμενα ή λοστούς, ενώ χρησιμοποιούσαν πάντα για την προσέγγιση – διαφυγή τους και τη μεταφορά των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το ανωτέρω όχημα.
Συνολικά διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενέχονται στη διάπραξη τουλάχιστον (11) κλοπών – διαρρήξεων και (2) απόπειρων κλοπών, ενώ η λεία που αποκόμισαν, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (36.000) ευρώ.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ότι ο 19χρονος, μαζί με δύο ακόμη ημεδαπούς συνεργούς του, ηλικίας 16 & 20 ετών, ενέχονται στη διάπραξη ληστείας σε βάρος 68χρονου ημεδαπού, μεσημβρινές ώρες της 11-08-2016, σε περιοχή της Θήβας.
Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστες ακινητοποίησαν πεζή το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 68χρονου και με τη χρήση σωματικής βίας, του απέσπασαν χρηματικό ποσό και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 44χρονης, ενώ γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Η έρευνα συνεχίζεται από τα Τμήματα Ασφαλείας Λιβαδειάς & Θηβών, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεσή των μελών της εγκληματικής ομάδας, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες, με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν αρμοδίως.

lamiastar


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο