Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Εκτός διαγωνισμού για το Θριάσειο η COSCO

Με την ηχηρή απουσία της COSCO και μία μόνο προσφορά που υποβλήθηκε από την κοινοπραξία ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ και την Goldair θα προχωρήσει τελικά ο διαγωνισμός για το εμπορευματικό κέντρο του Θριάσιου Πεδίου, ενός επενδυτικού σχεδίου αξίας 250 εκατ. ευρώ, που έχει ως στόχο να καταστήσει την Ελλάδα διαμετακομιστικό κέντρο της Ευρώπης.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών έληξε οριστικά τo απόγευμα της Δευτέρας, μετά από την φετινή αναβολή δύο φορές του διαγωνισμού προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνους στους επενδυτές να προετοιμαστούν.


Η COSCO που αναμενόταν να συμπράξει μαζί με τις εταιρίες διαχείρισης ακίνητης περιουσίας Grivalia GRIr.AT και την Εθνική Πανγαία PANGr.AT, δεν κατέθεσε τελικά προσφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος είναι ότι δεν ικανοποιήθηκε η απαίτηση της να της δοθεί μεγαλύτερη έκταση προς εκμετάλλευση από την περιουσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Η σχέση μας με το Θριάσιο συνδεόταν με την COSCO. Στο βαθμό που η COSCO δεν κατεβαίνει, ούτε εμείς (θα κατέβουμε). Εξάλλου εμείς δεν είμαστε βασικός χρήστης», δήλωσε στέλεχος της Εθνικής Πανγαία που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ένα άλλο στέλεχος της Grivalia επιβεβαίωσε απλά ότι ούτε αυτή θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

Η παραχώρηση των 588 στρεμμάτων της ΓΑΙΑΟΣΕ στο Θριάσιου θα είναι για 50 χρόνια με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου εμπορευματικού σταθμού που αναμένεται να απορροφήσει επενδύσεις που εκτιμάται να ανέλθουν έως και τα 300 εκ. ευρώ.


e-nautilia


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο