Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η συνεργασία Δ' ΚΟΣΕ και Δασικών Υπηρεσιών το μυστικό της επιτυχίας στη Θήβα

Η συνεργασία των Δασικών υπηρεσιών με τις κυνηγετικές οργανώσεις είναι μονόδρομος για την προστασία του περιβάλλοντος και την ομαλή διεξαγωγή της κυνηγετικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Όταν αυτή η συνεργασία συμπληρώνεται από την τοπική αυτοδιοίκηση τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το κυνήγι δεν έχει φοβηθεί τίποτα και κανέναν.
 
Το ihunt.gr επισκέφθηκε  το δασαρχείο Θηβών και μίλησε με τον Δασάρχη κ. Αμοιρίδη και τον υπεύθυνο θήρας κ Χαρατσή. Η ευχάριστη έκπληξη όμως ήταν η επίσκεψη του Δημάρχου Θηβών κ. Σπύρου Νικολάου. 
 
Μαζί και το μέλος του ΔΣ της Δ” Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας κ. Βαγγέλη Δράκος μαζί τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες Δημήτρη Ζιώγα, Νίκο Περλεπέ, Βαγγέλη Μήτρου και Βαγγέλη Ρωμανό.
 
Η έδρα του δασαρχείου Θηβών βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος, στο μεγαλύτερο περιαστικό δάσος της χώρας στο Μοσχοπόδι λίγο έξω από την πόλη της Θήβας.
 
Τα προβλήματα στο δασαρχείο Θήβας είναι κυρίως προβλήματα έλλειψης προσωπικού. “Εχουμε προβλήματα έλλειψης επιστημονικού προσωπικού κυρίως σε δασοπόνους και δασολόγους. Όταν από τον Οκτώβριο αρχίσουν και τα κρούσματα λαθρουλοτομίας τότε καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα γίνονται δύσκολα και το υπάρχων προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν για να φέρει εις πέρας το έργο του.’ μας  εξηγεί ο δασάρχης Θηβών κ. Αμοιρίδης.
 
“Συνολικά απασχολούνται στο δασαρχείο 25 άνθρωποι (μαζί με τα άτομα που ήρθαν από την αγροφυλακή). Ευτυχώς έχουμε αυτοκίνητα και καύσιμα και έτσι κάνουμε συχνές περιπολίες  στην ύπαιθρο της Θήβας. Αυτό όμως που θα ήθελα να τονίσω είναι η πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Θηβών.” καταλήγει ο κ. Αμοιρίδης.
 
 
Για αυτή τη συνεργασία μας μίλησε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Θήρας στο Δασαρχείο Θήβας, Μίλτος Χαρατσής. “Άρχισε και φέτος η κυνηγετική περίοδος και παρά την μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης της ρυθμιστικής απόφασης, οι άδειες θήρας εκδόθηκαν γρήγορα χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα.”
 
Είναι κοινό μυστικό ότι τα κρούσματα λαθροθηρίας στην περιοχή ευθύνης του δασαρχείου Θηβών έχουν μειωθεί αρκετά. Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχία αυτής;
 
“Δεν υπάρχουν επτασφράγιστα μυστικά” τονίζει ο κ. Χαρατσής και συνεχίζει “Η συνεργασία με την ομοσπονδιακή θηροφυλακή της Δ’ ΚΟΣΕ είναι το μυστικό. Οι δασοφύλακες μαζί με τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της Δ’ ΚΟΣΕ έχουν καταφέρει να μειώσουν κατά πολύ τα κρούσματα λαθροθηρίας.  Με κοινές περιπολίες έχουν καταφέρει να σφίξουν τον κλοιό σε αυτούς που δεν σέβονται την χλωρίδα και την πανίδα στην περιοχή ευθύνη μας. Ελπίζω η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον έτσι ώστε να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα κρούσματα λαθροθηρίας.”
 
Την συνεργασία αυτή εξήρε και το μέλος του ΔΣ της Δ’ ΚΟΣΕ κ. Βαγγέλης Δράκος λέγοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να καταπολεμηθεί η μάστιγα της λαθροθηρίας και να αντέξει το κυνήγι στον πόλεμο που του γίνεται. Επίσης ευχαρίστησε το δασαρχείο για την άμεση έκδοση των αδειών της φετινής περιόδου παρά την καθυστέρηση έκδοσης της ρυθμιστικής. “ Αυτό που έχει καταφέρει το δασαρχείο μαζί με την θηροφυλακή της Δ’ ΚΟΣΕ είναι ή πρόληψη. Μια πρόληψη που επιτυγχάνεται με τις συχνές περιπολίες. Εμείς, από την πλευρά της Δ ‘ΚΟΣΕ, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αμείλικτοι σε θέματα λαθροθηρίας.” συμπλήρωσε ο κ. Δράκος.
 
 
Το έργο  η θηροφυλακής της Δ’ ΚΟΣΕ δεν περιορίζεται μόνο στην πρόληψη και καταπολέμηση των φαινομένων λαθροθηρίας αλλά και στην πυροπροστασία των δασών. Ο Δήμαρχος Θηβών κ. Σπύρος Νικόλαου αναφερόμενος σε αυτή τη συνεργασία τόνισε “Το περιαστικό δάσος Μοσχοποδίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιαστικά δάση στη χώρα μας και είναι ένας πόρος πρασίνου για την πόλη της Θήβας. Η προστασία του δάσους αυτού στηρίζεται στις περιπολίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του κέντρου εκπαιδεύσεως τεθωρακισμένων, του Δήμου Θηβών και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Η συνεργασία του Δήμου με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Θηβών είναι άψογη. Η συμβολή της θηροφυλακής στην φύλαξη του περιαστικού δάσους Μοσχοποδίου είναι ουσιαστική οποιαδήποτε ώρα της ζητηθεί.”
 
Οι δηλώσεις του δημάρχου Θηβών κ. Νικόλαου έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ανάλογες είναι και οι δηλώσεις εκατοντάδων ακόμη δημάρχων σε όλη τη χώρα και όταν  το κυνήγι κινδύνευε το στηριξαν και και σίγουρα θα εξακολουθούν να το στηρίζουν όσο υπάρχει η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.
 
 
 Από αριστερά ο Νίκος Περλεπές, ο Βαγγέλης Μήτρου, ο δήμαρχος κ. Νικολάου, ο Βαγγέλης Δράκος, ο Βαγγέλης Ρωμανός και Δημήτρης Ζιώγας
 
ΛΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ για το ihunt.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο