Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Στερεά Ελλάδα

Τα στοιχεία για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Περιφερειακής Αρχής για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τα τελευταία δύο χρόνια δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο του απολογισμού. 

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια, στον απολογισμό της αναφέρει:


-       Δημιουργούμε το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΚΥΕ).
Με έδρα στη Λαμία, και τοπικά γραφεία στο Καρπενήσι, την Άμφισσα, τη Λιβαδειά και τη Χαλκίδα, το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα βρίσκεται δίπλα σε όποιον επιχειρεί ή επιθυμεί να επιχειρήσει.

-       Συνέργεια με το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» για την υποστήριξη υποτροφιών μέσω του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για νέους ερευνητές σε Βιομηχανίες της Στερεάς Ελλάδας. 

-       Επίσκεψη Διπλωματικής Αποστολής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Synergassia Program (Απρίλιος 2016).
Αποτελέσματα:
ü  800 κατ’ ιδίαν προγραμματισμένες συναντήσεις των διπλωματών με επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας.
ü  Επιτόπιες επισκέψεις σε βιομηχανίες και πρότυπες επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας.
ü  Εξαγωγικό σεμινάριο για τις ΜμΕ της περιφέρειας.
ü  Ημερίδα για τις επενδυτικές και εξαγωγικές δυνατότητες της Περιφέρειας με θέμα «Το Επιχειρηματικό Προφίλ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Ευκαιρίες & Προοπτικές».
ü  Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Enterprise Greece (αρμόδιος εθνικός φορέας για τις ξένες επενδύσεις & τις εξαγωγές) με απώτερο στόχο την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του επιχειρηματικού της οικοσυστήματος στην διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.

-       Συμμετοχή της Περιφέρειας με ειδικά διαμορφωμένα ενιαία περίπτερα για τις επιχειρήσεις της σε Διεθνείς Εκθέσεις στο εξωτερικό.

-       Ηλεκτρονική καταγραφή των διαδικασιών αδειοδότησης και παρεχόμενων υπηρεσιών της Π.Σ.Ε προς τον πολίτη (portal)

-       Δημιουργήθηκε το “Κέντρο για την Περιφερειακή και Τοπική Καινοτομία”, (Κε.Πε.Το.Κ.).
Το Κέντρο εμπεριέχει δομές έρευνας, ανάλυσης, δικτύωσης, δημοσιότητας, κατάρτισης και παροχής καλών πρακτικών και προγραμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αφορούν στους τομείς:

« Η επιχειρηματικότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μία γενική ή αφηρημένη έννοια. Θέλει σχέδιο, αποφασιστικότητα και πρωτοβουλίες. Σε ένα εχθρικό περιβάλλον, ο μόνος τρόπος για να προχωρήσεις είναι να κάνεις τομές, να δημιουργήσεις και να πρωτοτυπήσεις. Μαζί με τους ανθρώπους που παλεύουν και καινοτομούν, και όχι απέναντί τους, υλοποιούμε τη στρατηγική μας, με γνώμονα τη στήριξη των ανθρώπων της αγοράς και το άνοιγμά τους σε όλο τον κόσμο».
                                                                                                       Κώστας Μπακογιάννης


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο