Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

«Η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς είναι κάθετη , σταθερή , μόνιμη και αδιαπραγμάτευτη»

Με αφορμή  την ανάρτηση της πρόσκλησης ( στο επίσημο site , αρ.πρωτ:6023 ) για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δ.Α.Α  , όπου βλέπουμε ως θέματα ( 10ο , 11ο , 12ο ) απ’ ευθείας αναθέσεις για τον τομέα της καθαριότητας ,  δηλώνουμε για άλλη μια φορά τα εξής:

Η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς είναι κάθετη , σταθερή , μόνιμη και αδιαπραγμάτευτη: είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή παραχώρησης σε ιδιώτες-εργολάβους οποιουδήποτε τομέα των Ο.Τ.Α. Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είμαστε σταθερά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάθεσης των υπηρεσιών των Δήμων σε εργολάβους , η οποία , εκτός των άλλων , μπορεί να λειτουργήσει ως κερκόπορτα σε απολύσεις συναδέλφων εργαζομένων στους Δήμους.
Ειδικότερα δε στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα , όπου δίνεται η δυνατότητα να γίνει χρήση του άρθρου 7 του ν. 4368/2016 που προβλέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ΙΔΑΧ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως η καθαριότητα καλούμε τη Δημοτική αρχή να σταματήσει  τον όποιο  προγραμματισμό   ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας σε διάφορες  Δημοτικές Ενότητες του Δήμων Δ.Α.Α. Αυτό το είχαμε εντοπίσει και είχαμε ζητήσει να εφαρμοστεί ήδη από την 11/04/2016 ανακοίνωση μας που κοινοποιήθηκε και στον Δήμαρχο Δ.Α.Α.
Ως εκ τούτου , επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως δεν θα επιτρέψουμε  σε κανένα να προσπαθεί να παίξει  παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και να δημιουργήσει «κερκόπορτες» τόσο σε βάρος τους όσο και σε βάρος του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάθε τέτοια προσπάθεια θα μας βρει απέναντί της.


                                                            ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



  

    ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                          ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο