Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΡΕΜΟΣ ΚΑΙ (Β)ΡΩΜΗΛΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Πανελλήνιο σάλο έχει προκαλέσει η συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντώνης Ρέμος στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet στο πλαίσιο της παραμονής του στην Τουρκία, όπου έδωσε δυο συναυλίες. Σε αυτή τη συναυλία φέρεται να είπε ότι υπάρχουν “κοινές αναμνήσεις” των δυο λαών, και κατάθεσε την προσήλωσή του στην ελληνοτουρκική φιλία και την συμπάθειά του στον σφαγέα των Ελλήνων, Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Αντώνης Ρέμος είναι ακόμη μια περίπτωση Έλληνα τραγουδιστή που είναι προτιμότερο να τραγουδάει από το να μιλάει. Ακολουθεί κακό παλαιότερο παράδειγμα συναδέλφων του, οι οποίοι με όσα κατά καιρούς έχουν πει, έχουν προσβάλει το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων. Και ακολούθως, όταν ξεσπάσει ο σάλος από τις ηλίθιες ασυναρτησίες τους προσπαθούν να τις μαζέψουν με δηλώσεις του τύπου: “…μένω έκπληκτος με αυτά που διαβάζω και πιστεύω ότι ή έχει γίνει λάθος στη μετάφραση από τα τουρκικά στα ελληνικά ή τα τουρκικά μέσα παρουσίασης με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά μου…”.
Ωστόσο, και έτσι να είναι, δεν γνωρίζει ο κ. Ρέμος ότι, οι γείτονές μας προσπαθούν συνεχώς να βρίσκουν αφορμές για να διχάσουν τον ελληνισμό; Δεν έμαθε ποτέ ή δεν του είπε κάποιος για το απύθμενο μίσος που τρέφουν οι Τούρκοι για τους Έλληνες;
Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι, βρίσκονται μπροστά από όλες τις ελληνικές τραγωδίες μετά τα 400 χρόνια σκλαβιάς!! Την Μικρασιατική καταστροφή το 1922, τη σφαγή του ελληνικού πληθυσμού της Πόλεως το 1955, την εισβολή στην Κύπρο το 1974!!
Τελικά, ή πρέπει κάποιος όταν κάνει τέτοιες δηλώσεις, να είναι πράκτορας του εχθρού (γιατί εχθρός μας είναι οι Τούρκοι) ή να είναι πολύ ηλίθιος και πρέπει να του αφαιρεθεί η δυνατότητα δηλώσεων ή όταν αναφέρεται με τέτοιες δηλώσεις κατά του Έθνους με απώτερο σκοπό το χρηματικό όφελος, έ τότε πρέπει να διώκεται ποινικά!!   

Η απάντηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού.

Από το γραφείο Τύπου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑΣΠΕ) και τον κ. Στέφανο Τανιμανίδη, δόθηκε η παρακάτω αιχμηρή απάντηση στον Έλληνα (κατά δήλωσή του) τραγουδιστή:
«Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου σχετικά με τον Κεμάλ Μουσταφά Πασά, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: Χρόνια τώρα και εμείς, όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και διασκεδάζουμε με τα τραγούδια του και τις “καλλίφωνες” εκτελέσεις του, ενώ με συμπάθεια παρακολουθούμε κατά καιρούς –άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τα όσα λέει ως ειδικός στα τηλεοπτικά σόου στα οποία συμμετέχει και τις κρίσεις που εκφράζει για την ποιότητα των διαγωνιζόμενων φιλόδοξων αοιδών. Όμως οι “παράφωνες” όσο και ανιστόρητες πρόσφατες δηλώσεις του εν λόγω τραγουδιστή που έγιναν θέλουμε να πιστεύουμε λόγω άγνοιας από μέρους του των πραγματικών ιστορικών γεγονότων της περιόδου 1914 -1922 και τα όσα τραγικά υπέστησαν Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους αρχικά και τους κεμαλιστές στη συνέχεια, και είχαν σαν αποτέλεσμα τη σφαγή 2 εκατ. και πλέον αθώων θυμάτων και την προσφυγοποίηση άλλων τόσων ανθρώπων που χωρίς τη θέλησή τους εγκατέλειψαν αγαπημένους τόπους όπου έζησαν ειρηνικά για 2 χιλιάδες χρόνια και ό,τι δημιούργησαν οι πρόγονοί τους αποτελούν ύβρη και έλλειψη σεβασμού στη μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να ενισχύσουν με τον καλύτερο τρόπο το αίτημά μας που χρόνια τώρα καταθέτουμε στο υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες επιτροπές, για να συμπεριληφθεί η ιστορία του μικρασιατικού και του παρευξείνιου ελληνισμού ολοκληρωμένα στα εγχειρίδια όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, και δυστυχώς οι αρμόδιοι υπουργοί αρνούνται να υλοποιήσουν…

Οι Πόντιοι πετούν το γάντι στον αοιδό της πιάτσας…

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση του ΠΑΣΠΕ: “… Τον κ. Ρέμο τον προσκαλούμε στα γραφεία μας για να τον ενημερώσουμε σχετικά για την προσωπικότητα του Κεμάλ Μουσταφά και τα όσα με εντολή του συντελέστηκαν σε βάρος των συμπατριωτών μας στα χωριά και τις πόλεις του ιστορικού Πόντου, να του εγχειρίσουμε σειρά ελληνικών και ξένων σχετικών βιβλίων και να του προτείνουμε όταν τα μελετήσει και κατανοήσει το μεγάλο λάθος που έκανε με τις ατυχείς δηλώσεις του, αντί συγνώμης να οργανώσουμε συναυλία με τη συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών συμπατριωτών μας, τα έσοδα της οποίας θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έκδοσης σχετικών με την ποντιακή Γενοκτονία.

Θιασώτης του τουρκολάγνου Μπουτάρη ο Ρέμος.

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε γράψει για την τουρκολαγνία και όχι μόνο του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Που εσείς, δεν μπορεί να ξεχνάτε την ύποπτη, δόλια και διφορούμενη δήλωσή του πριν από λίγες ημέρες σε τηλεοπτικό σταθμό: «… ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι “Σαλονικιός”. "Ιστορικά ο Κεμάλ Ατατούρκ έκανε θηριώδη πράγματα για την Τουρκία αλλά έκανε και εγκλήματα. Ήταν ένας ηγέτης εξαιρετικού μεγέθους».

Σάλος και για τον Φίλη.

Οι Παππάς και Φίλης έχουν πολύ δυσαρεστήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πόλεμος χαρακωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις άρχισε.
Βοά το Πανελλήνιο με τις αθλιότητες του “χοντρού” του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρακάτω δημοσιεύω ένα από τα πολλά email που έλαβα αυτές τις ημέρες (εάν ο αποστολέας θέλει να τον αναφέρω, θα το κάνω σε επόμενο άρθρο μου):
«Απάντηση του Άρη Βελουχιώτη στον ανιστόρητο και αγράμματο εθνοαποδομητή Νίκο Φίλη. Απόσπασμα από τον περίφημο ιστορικό λόγο του Άρη Βελουχιώτη στην Λαμία, 22 Οκτωβρίου 1944.
Ποιος χτυπά τη θρησκεία; “Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματος μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη. Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Γιατί αυτοί που εμφανίζονται σαν προστάτες της εκκλησίας, γκρεμίσανε μαζί με τους Γερμανούς και γδέρνουνε παπάδες. Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει την θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων! Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα. Και κανένας πολιτικός δε μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 η 500 χρόνια. Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα έχει ύστερα από 500 χρόνια”».

Χειρότερος όλων των προηγούμενων υπουργών Παιδείας.

Ωστόσο, αυτό το πολιτικό ανδράποδο που περιφέρεται στον κόσμο μας με προβιά ανθρώπου, είναι χειρότερος των προκατόχων του στο συγκεκριμένο υπουργείο, όπως της Μαριέττας Γιαννάκου της ΝΔ, η οποία με τις “μεταρρυθμίσεις” της προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά ταυτόχρονα ξεσήκωσε και όλη την ελληνική κοινωνία με τη συγγραφή του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, όταν μετέτρεψε τη σφαγή των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης, σε “συνωστισμό ανθρώπων”. Ή όπως, της Άννας Διαμαντοπούλου του ΠΑΣΟΚ, που με τις παρεμβάσεις της, στα βιβλία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, έγινε το μαύρο πρόβατο της Κοινωνίας μας, προεξέχουσας της απαράδεκτης αναφοράς του βιβλίου Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου, όπου υπάρχει χάρτης που αναφέρει το ψευδοκράτος των Σκοπίων με το όνομα “Μακεδονία”.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο