Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Μας πιέζουν αφόρητα οι Γάλλοι για τα εξοπλιστικά


Τα έχουν χάσει, όπως μαθαίνω, οι φίλοι μας οι Γάλλοι, με εμάς τους Έλληνες και τα περί των στρατιωτικών προμηθειών ζητήματα. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είχε συμφωνήσει με τον Κώστα Καραμανλή, για να προχωρήσει η αγορά έξι φρεγατών και να συζητήσουν για πολεμικά αεροπλάνα. Για τα τελευταία δεν συζήτησαν ποτέ αλλά εντάξει ας πούμε ότι εκκρεμεί το θέμα. Για τις φρεγάτες όμως, μετά τη συμφωνία, δεν προχωρείς τίποτα. Όλο αναβολές και καθυστερήσεις. Όταν ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, ήθελε να ενημερωθεί και πέρασε και ένας χρόνος. Σε αυτό το διάστημα όμως ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτή τη φορά, υποσχέθηκε στον Γάλλο πρόεδρο πως το πρόγραμμα προχωρεί.




Αλλά δεν φαίνεται να ενημέρωσε και τους επί της Αμύνης υπουργούς του για την υπόσχεση και αυτό γιατί πιθανόν θα έπρεπε να τους παραχωρήσει και τα σχετικά κονδύλια. Έτσι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Πάνος Μπεγλίτης με όσους άλλους, επισήμους και μη, συναντιούνται, δεν προχωρούν το θέμα και απλώς παίζουν «κατενάτσιο». Μόνο που οι Γάλλοι πιέζουν αφάνταστα πια. Και όλο και κάποιος επίσημος έρχεται στη χώρα για επαφές. Μετά τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή εξοπλισμών ήλθε προχθές και ο γενικός διευθυντής. Και αυτός τα ίδια είπε στον Ευάγ. Βενιζέλο. Ότι υπάρχει συμφωνία και το ”ΟΚ” του Έλληνα πρωθυπουργού.

“Ναι», λέει ο υπουργός, αλλά δεν τους εξηγεί πότε θα προχωρήσει. Ίσως γι’ αυτό, για να στείλει και ένα σαφές μήνυμα, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε δημόσια πως φέτος δεν πρόκειται να κλείσει καμία συμφωνία, αλλά θα κάνουμε μόνο συζητήσεις. Από του χρόνου και βλέπουμε λοιπόν, έτσι ώστε και τα κονδύλια (που είναι τεράστια) να μπουν στις επόμενες χρονιές, από το 2013 και μετά… Το ερώτημα είναι τι τους υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός και πιέζουν τόσο οι Γάλλοι. Γιατί, όπως μαθαίνω, αυτοί δηλώνουν πως γνωρίζουν ότι η απόφαση θα ληφθεί πριν από το καλοκαίρι…





Π.Τρ. – Εφημερίδα: ΑΠΟΨΗ
 
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο