Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

“Μόνο η παραίτηση απομένει στον κ. Παπακωνσταντίνου”


«Η υποτιθέμενη “οργή της κυβέρνησης” απέναντι στην Τρόικα για τις ανακοινώσεις που αφορούν την εκποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μόνο μια κακοστημένη φάρσα, ένα επικοινωνιακό σόου εσωτερικής κατανάλωσης» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης και συνέχισε αναφερόμενος σε σημερινές αναρτήσεις δημοσιεύματα στο Διαδικτύο




Στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στο Economic Club στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωνε ένα “φιλόδοξο πρόγραμμα σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, ιδιωτικοποιήσεων”, κ.λ.π.



Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου και ο Υπουργός του των Οικονομικών συμφωνούν με την Τρόικα για εκποιήσεις 50 δισ. ευρώ.



Τους υπενθυμίζουμε ότι, κατ’ επανάληψη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έχει υπογραμμίσει ότι “αξιοποίηση δεν σημαίνει εκποίηση. Δεν σημαίνει να πουλήσουμε τα ασημικά… Σημαίνει να μετατρέψουμε ένα μέρος του δυνητικού μας πλούτου σε ενεργητικό” (7 Ιουλίου 2010). Μιλούσε, επίσης, για “μορφές επικερδούς αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, χωρίς να χάνεται η κυριότητά τους” (21 Ιουλίου 2010).



Κατέβασαν το επίμαχο non paper απο την σελίδα του υπουργείου Οικονομικών



Όπως είναι γνωστό πρίν απο την περιβόητη συνέντευξη της Τροϊκα, το υπουργείο Οικονομικών είχε κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία Ενημερωτικό Σημείωμα για την τρίτη επικαιροποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής στο οποίο ενημέρωνε για τα 50δις αποκρατικοποιήσεων. Τώρα ο κ. Μιχελάκης αποκαλύπτει οτι κατέβασαν το non paper απο την σελίδα του υπουργείου Οικονομικών !!!



Δηλώνει συγκεκριμένα: “Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπακωνσταντίνου ματαιοπονεί εάν επιχειρεί, με προφάσεις και φαρισαϊσμούς, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Είτε μοίρασε το non paper πριν τη συνέντευξη Τύπου της Τρόικας, είτε το μοίρασε μετά, οι ευθύνες του, για όσα συμφώνησε με την Τρόικα, είναι τεράστιες.



Σε κάθε περίπτωση, ομολογεί μια απόφαση που λήφθηκε κρυφά από τη Βουλή και το λαό.



Και κάτι ακόμη: Εάν το non paper αποτελούσε άλλοθι για τον ίδιο, γιατί έσπευσε να το κατεβάσει από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης;



Εάν θέλουν να το ξεχάσουν, τους το υπενθυμίζουμε και το επισυνάπτουμε”



(Δείτε το non paper εδώ)



Και συνεχίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ: Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Ο κ. Παπακωνσταντίνου άλλα έλεγε πριν δύο μήνες και άλλα τώρα.





Στις 16 Δεκεμβρίου 2010, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, είχε ανακοινώσει ότι “… στόχος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι η εισροή εσόδων ύψους 7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2013 και ειδικότερα η είσπραξη τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μέσα στο 2011”.





Τώρα (11.02.2011), στο ενημερωτικό σημείωμα για την 3η επικαιροποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής αναφέρει ότι “… στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δισ. ευρώ έως το 2012”.





Ό,τι κι αν πει πλέον ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να καλύψει τα ολέθρια σφάλματα, τον αυταρχικό και ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα κρίσιμα ζητήματα της Εθνικής μας Οικονομίας.





Τώρα πια, δεν του απομένει παρά μόνο να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του».



ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο