Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ





Αριθ. Πρωτ. 52 Εν Δελβινακίω τη 27η Μαΐου 2011





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,

έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :






« Από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» (Κυριακή, 22.5.2011), αλλά και από άλλη ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή, πληροφορήθηκα με οδύνη και αγανάκτηση, ότι η Κυβέρνηση στα νέα, σκληρά μέτρα λιτότητος, που θα λάβη κατ’ αυτάς, περιλαμβάνει «κούρεμα» των μισθών των κληρικών, τους οποίους θα αναλάβη να καλύψη με δικούς της πόρους η Εκκλησία.

Η είδηση είναι εξοργιστική. Γιατί όχι μόνο έχει προσφέρει στο Κράτος ασύλληπτα ποσά η Εκκλησία σε χρήμα και σε ακίνητη περιουσία από τον προπερασμένο αιώνα, αλλά και μέχρι σήμερα συνεχίζει να προσφέρη. Η προσφορά της στους γέροντες, στους άστεγους, στους ασθενείς, στους κατακοίτους, στα νειάτα, ανέρχονται σε 100.000.000 ΕΥΡΩ τον χρόνο, κατά τους πιο μέτριους υπολογισμούς. Έπειτα οι εφημέριοι - ιδίως της υπαίθρου - πως κινούνται για να πάνε να εξυπηρετήσουν και τα πιο μακρυνά χωριά, φέρνοντας την παρηγοριά του Θεού στους λιγοστούς κατοίκους ; Δεν χρησιμοποιούν νερό στα αυτοκίνητα, αλλά βενζίνη, η οποία είναι δαπανηρή, και τα έξοδα τα βάζουν από την τσέπη τους. Έπειτα, αρκετοί από τους Ιερείς, που έχουν συνάψει δάνεια, για διαφόρους λόγους, πως θα τα αποπληρώσουν ; Και, γενικά, πως θα τα βγάζουν πέρα, αν, μάλιστα, σημειωθή ότι, κατά κανόνα, είναι πολύτεκνοι ;

Σας ερωτώ, κύριοι του οικονομικού κυβερνητικού Επιτελείου : Τα έχετε παραδώσει όλα στους ξένους καλοθελητές μας ; Έχετε γίνει αχάριστοι και αγνώμονες προς την Εκκλησία, την τροφό και φρουρό του Έθνους ; Τα ζυγίζετε όλα με το χρήμα ; Με την φορομπηχτική σας μανία έχετε φέρει σε απόγνωση τον λαό μας.

Σας προειδοποιώ : Σταματήστε αυτή την τακτική και στείλτε την περιβόητη «τρόϊκα» στον αγύριστο, προτού - αργά η γρήγορα - πάρετε και σεις τον ίδιο δρόμο. Διαμαρτύρομαι εντόνως. Και στέλνω θερμά μηνύματα προσευχής προς τον Άγιο Θεό να λυπηθή την προσφιλή μας Πατρίδα. Ξαναλέω : Σταματήστε προτού να είναι πολύ αργά ».





(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο