Κυριακή 29 Μαΐου 2011

HURRIYET: Με άρωμα “βαριοπούλας” ξεκίνησαν οι ακυρωθείσες τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις;

απο ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ



Σύμφωνα με τα τελευταία νέα που δημοσιεύει η τουρκική HURRIYET η ακύρωση στο παρά πέντε των στρατιωτικών ασκήσεων «Εfes 2011» και «Denizkurdu-2011» οφείλεται καθώς φαίνεται στη συνεχόμενη κόντρα που υπάρχει μεταξύ Ισλαμιστών – Κεμαλιστών στη γειτονική χώρα. Αυτό που ωστόσο έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός πως την ώρα που ακυρώθηκαν οι δύο πολύ σημαντικές στρατιωτικές ασκήσεις
, παράλληλα διατάχθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Τουρκίας η σύλληψη στρατιωτικών – που ίσως να συμμετείχαν στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των δύο συγκεκριμένων ασκήσεων, δεν το διευκρινίζει – με το αιτιολογικό να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση “Balyoz” (Βαριοπούλα).








Στο δημοσίευμα τονίζεται πως ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν καθώς και ο Πρόεδρος Γκιουλ δεν ήσαν παρόντες στις χειμερινές αντίστοιχες στρατιωτικές ασκήσεις λόγω που αυτές είχαν σχεδιαστεί και εκτελεστεί από τον υπ’ αριθμόν 1 ύποπτο για την υπόθεση “Balyoz” (Βαριοπούλα) Gen. Saldıray Berk.

Ερωτηθείς ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Cemil Çiçek, για το τι τελικά συμβαίνει απάντησε κοφτά: «Αν έχετε κάποια ερώτηση καλό θα ήταν να την απευθύνεται στον Αρχηγό του Επιτελείου».

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο