Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η 5η δόση έρχεται… ο “τσάρος” φεύγει

απο αἰέν ἀριστεύειν

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ


Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι, ακόμη και τυχόν απρόβλεπτες αναποδιές της τελευταίας στιγμής, δεν πρόκειται να ανατρέψουν τη συμφωνία με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, και εν…συνεχεία την ομαλή εκταμίευση της 5ης δόσης, που είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα τη στάση πληρωμών τον Ιούλιο.




Η αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων ωστόσο, αναμένεται να επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις, τουλάχιστον από την πλευρά της Κυβέρνησης. Με τον ανασχηματισμό «προ των πυλών», η θέση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου φαντάζει ως εκείνη που… φωτίζεται περισσότερο, μιας και εκτιμάται ως δεδομένος ο πολιτικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου, ότι το «νέο ξεκίνημα» της Κυβέρνησης περνάει εκ των πραγμάτων μέσα από την αλλαγή… βαθμοφόρου, στο αξίωμα του «τσάρου».

Ο ερχομός της 5ης δόσης λοιπόν, σηματοδοτεί εκ των πραγμάτων την αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και μάλιστα με τιμητικό τρόπο, καθώς ο Υπουργός Οικονομικών είναι εκείνος στον οποίο θα πιστώσει επικοινωνιακά το πρωθυπουργικό επιτελείο, την επιτυχή κατάληξη των οριακών διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας.



Statesmen



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο