Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η κυβέρνηση «άδειασε» τον Οικονόμου

Τρεις εβδομάδες υπουργός ο Παντελής Οικονόμου και πρόλαβε να δημιουργήσει ήδη προβλήματα με αποτέλεσμα να τον αποδοκιμάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι τελικά θα πωληθούν πολύ λιγότερα από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος του επιχειρηματικού κόσμου, ο οποίος, όπως είπε, δεν ενδιαφέρεται τόσο να κάνει παραγωγικές επενδύσεις όσο να επενδύει σε CDS, spreads, ομόλογα κ.α. Μάλιστα ο Π. Οικονόμου «αναμόρφωσε» το μεσοπρόθεσμο λέγοντας ότι τα 50 δις δεν θα προκύψουν από τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως λέει το μεσοπρόθεσμο, αλλά από τις ιδιωτικοποιήσεις και την πάταξη της φοροδιαφυγής.





Στη Βουλή υπήρξε ενόχληση ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν ότι ο Παντελής τους ζήτησε να ψηφίσουν και μετά τους άδειασε, ενώ ενόχληση υπήρξε και στην κυβέρνηση. Έτσι βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος και είπε ότι το μεσοπρόθεσμο είναι νόμος, οι νόμοι εφαρμόζονται και εφαρμόζονται από όλους τους υπουργούς.



Ο ίδιος ο Π. Οικονόμου είπε σε υπουργούς που τον επέπληξαν ότι «το θέμα το δημιούργησαν οι δημοσιογράφοι» και ισχυρίσθηκε ότι διαστρεβλώθηκαν όσα είπε.



Το συμπέρασμα είναι πως στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση είναι τόσο εύθραυστες οι ισορροπίες που χρειάζεται «γερμανική» στρατιωτική πειθαρχία. Αλλιώς θα συνεδριάζουν τα πολιτικά στρατοδικεία…

antinews.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο