Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ανακόινωση Εκτελεστικ​ού Αδούλωτης Κερύνειας, ανακοίνωση για την έκρηξη στο Μαρί και οχι ρεύμα απο τα κατεχόμενα​

 Η φονική έκρηξη  στη βάση Ναυτικού Ε. Φλωράκης  στο Μαρί 11.7.2011


Οι Κερυνειώτες πρόσφυγες εκφράζουν μέσω του Σωματείου μας τη βαθιά θλίψη και τον συγκλονισμό τους για τις απώλειες ζωών από τη χθεσινή έκρηξη  των πυρομαχικών και βλημάτων στη Ναυτική βάση του Μαρί.

Διαβιβάζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια  όλων των Κερυνειωτών προς τις οικογένειες των νεκρών και τη συμπάθεια μας προς τους τραυματισθέντες και τις
οικογένειες τους.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, αξιολογώντας το περιστατικό εντοπίζει ότι
δεν έγινε επαγγελαμτική διαχείριση του όλου θέματος πράγμα που άφηνε το Δημόσιο Συμφέρον εκτεθειμένο και  που επιβεβαιώθηκε στις 11/7/2011.

Προβληματιζόμενοι  βαθύτερα, σε συσχετισμό και με το Κυπριακό και στη βάση των διαχρονικών εκτιμήσεων μας ότι οι χειρισμοί που γίνονται στο Κυπριακό είναι λανθασμένοι, θέλουμε να προειδοποιήσουμε τον Κυπριακό Λαό ότι:
  • Η ερασιτεχνική διαχείριση που έγινε στο θέμα των πυρομαχικών αποτελεί, κατά τη γνώμη μας  μικρογραφία της ερασιτεχνικής διαχείρισης που γίνεται  για το Κυπριακό.
  • Η αποδοχή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας για λύση του Κυπριακού συνιστά ωρολογιακή βόμβα για την συνέχιση της παρουσίας  του Κυπριακού Ελληνισμού στην Κύπρο, πολύ ισχυρότερη από ότι ήταν τα πυρομαχικά στο Μαρί.
  • Η ανεπάρκεια στη διαχείριση 98 εμπορευματοκιβωτίων προεξοφλά  ότι και στο Κυπριακό , η ωρολογιακή βόμβα  της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα «εκραγεί» και θα μας εξαλείψει από την Κύπρο μια για πάντα.

Μέσα από την θλίψη για τον άδικο χαμό  12  παλικαριών, μας δίνεται η ευκαιρία να απαιτήσουμε, ξανά, να τεθεί τέρμα στους ερασιτεχνισμούς στο Κυπριακό, να τεθεί τέρμα στις εκδουλεύσεις προς τους ξένους και να διακηρύξουμε τη δική μας Εθνική αντικατοχική πορεία, για απαλλαγή μας από την κατοχή, για την απελευθέρωση του τόπου.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε τακτική του Συνεδρία το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, εξέτασε  τις τρέχουσες  εξελίξεις και ανακοινώνει τα ακόλουθα:

  1. Εκφράζει  τα ειλικρινή συλλυπητήρια του, προς τους συγγενείς των αδικοχαμένων νεκρών και διαβιβάζει ευχές για ανάρρωση στους τραυματίες.
  2. Εκφράζει την αγανάκτηση  του για τον ανεπαρκή τρόπο με τον οποίο φαίνεται να έγινε η διαχείριση του φορτίου  των πυρομαχικών.
  3. Εντοπίζει ότι εξαιτίας του συμβάντος στο Μαρί και εξαιτίας της δικαιολογημένης αποδοκιμασίας της Εκτελεστικής Εξουσίας από τον δικαιολογημένα αγανακτισμένο Λαό, η Κρατική μηχανή φαίνεται παραλυμένη.
Αυτό το γεγονός μας ανησυχεί, ιδιαίτερα σε σχέση με το Κυπριακό,  για το οποίο οι εξελίξεις τρέχουν και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιος ο οποίος να παρακολουθεί την κατάσταση.
  1. Καταγγέλλει ότι η ανεπάρκεια και ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο  η Κυβέρνηση
      διαχειρίστηκε την υπόθεση των εμπορευματοκιβωτίων με τα πυρομαχικά, ισχύει
      και σε ότι αφορά τη διαχείριση  του  Κυπριακού. Η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής
 Ομοσπονδίας  που επιδιώκεται από τον Πρόεδρο  και τα Κόμματα που την έχουν κάμει λάβαρο  του αγώνα τους, στην προσπάθεια αντιμετώπισης  της  Τουρκικής κατοχής, αποτελεί ωρολογιακή βόμβα πολύ μεγαλύτερης ισχύος από ότι ήταν τα 98 εμπορευματοκιβώτια.
Η λύση  Διζωνικής Δικοινοτικής  Ομοσπονδίας   αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας, και την συνέχιση της ύπαρξης του Κυπριακού  Ελληνισμού στην Κύπρο.
Προειδοποιούμε ότι  σε αυτό το θέμα δεν θα υπάρχουν περιθώρια διαμαρτυρίας εκ  των υστέρων.
Η λύση  Διζωνικής Δικοινοτικής  Ομοσπονδίας   πρέπει να εγκαταλειφθεί,  τώρα πριν να είναι αργά.
  • Θεωρούμε αχρείαστη την αποδοχή ρεύματος από τα κατεχόμενα  με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται από την καταστροφή του Βασιλικού. Η ώρα ανάγκης δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί  από κάποιους για να μας οδηγήσουν  σε πράξεις νομιμοποίησης του παράνομου Καθεστώτος, αποδεχόμενοι  ρεύμα από το παράνομο  Καθεστώς.   Κάτι τέτοιο θα   αποτελεί διακρατική  πράξη  η οποία συνιστά ακόμα ένα βήμα αναγνώρισης ,   υπό την προκάλυψη  των  δύο ΚΕΒΕ.
  • Τα λάθη που γίνονται είτε από εγωισμούς υπεροψίες, ερασιτεχνισμούς,  Κομματικά συμφέροντα και σκοπιμότητες  ή /και  εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.

Από το  Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

ΟΧΙ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


Τυχόν αποδοχή ρεύματος από τα κατεχόμενα  με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται από την καταστροφή του Βασιλικού θα αποτελεί συνειδητή υπονόμευση του αντικατοχικού μας αγώνα και θα στρέφεται ενάντια στα Δίκαια των προσφύγων μας. Η ώρα ανάγκης δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί  από κάποιους για να μας οδηγήσουν  σε πράξεις νομιμοποίησης του παράνομου Καθεστώτος, αποδεχόμενοι  ρεύμα από το παράνομο  Καθεστώς.   Κάτι τέτοιο θα   αποτελεί διακρατική  πράξη  η οποία συνιστά ακόμα ένα βήμα αναγνώρισης ,   υπό την προκάλυψη  των  δύο ΚΕΒΕ. Δεν θα είναι προσφορά των Τουρκοκυπρίων αλλά εξαγορά από την Τουρκία της αναγνώρισης που επιδιώκει για ξεχωριστό Τουρκικό Κράτος πάνω στη Γη μας.

ΟΧΙ ρεύμα από τα κατεχόμενα.

Καλούμε την ΑΗΚ να μην γίνει συνεργός στη συνωμοσία για νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων και συνεργός στην απεμπόληση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των προσφύγων μας.


Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο