Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ.

Ανενεργά είναι εδώ και καιρό τα αντιεροπορικά συστήματα τύπου Crotale της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού, όπως αποκαλύπτει σχετικό έγγραφο του υπουργείου Αμύνης με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου 2011. Ο λόγος: Η έλλειψη χρημάτων - περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να εξευρεθούν εδώ και μερικά χρόνια! Στο ίδιο έγγραφο η προμήθεια περιγράφεται ως «επείγον» και ως απαραίτητη για την ικανοποίηση εκκρεμούσων αιτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι τα σχετικά ανταλλακτικά «απαιτούνται για την ενεργοποίηση» των πυροβολαρχιών.
Η έλλειψη ανταλλακτικών: Το υπουργείο Αμύνης βρίσκεται σε επαφή με την γαλλική εταιρία Thales για την αποκατάσταση των συστημάτων. Η ελληνική πλευρά ελπίζει να μπορέσει να αποκτήσει υλικό που βρίσκεται στις αποθήκες της γαλλικής εταιρίας Thales, έτσι ώστε οι πυροβολαρχίες να αποκατασταθούν εντός του 2011.

Το σύστημα CROTALE NG/GR είναι γαλλικής κατασκευής και προέλευσης και εντάχθηκε σε ελληνική υπηρεσία το 2003.
Είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς (SHORAD). Το σύστημα ενσωματώνει σε ένα κλωβό τα ραντάρ έρευνας και εγκλωβισμού, το σύστημα FLIR, το σύστημα ελέγχου πυρός καθώς και τον εκτοξευτή βλημάτων.
Αποστολή του συστήματος είναι η παροχή Α/Α προστασίας τακτικών και στρατηγικών στόχων από απειλές αέρος με ικανότητα αντιμετώπισης αφων και βλημάτων σε χαμηλά και μεσαία ύψη.
Το σύστημα είναι τοποθετημένο σε ρυμουλκούμενο όχημα και διαθέτει RADAR έρευνας, εμβέλειας 20 χλμ, RADAR/FLIR εγκλωβισμού με εμβέλεια 20 χλμ και εκτοξευτή με δύο φορείς των (4) τεσσάρων βλημάτων έκαστος.
Η Πoλεμική Αεροπορία διαθέτει 9 συστήματα, ενώ δύο συστήματα βρίσκονται στη διάθεση του Στόλου

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ... ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΙΕΣΗ. ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΜΑΣ. ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ...
ΔΩΣΤΕ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ...

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο