Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Πανάκριβες οι Εργατικές Κατοικίες στη Θήβα

Σοκ έπαθαν οι δικαιούχοι εργατικών κατοικιών στη Θήβα, όταν κλήθηκαν να παραλάβουν οριστικά τα παραχωρητήρια για τα σπίτια τους. Ενημερώθηκαν ότι το κόστος των κατοικιών, που παρέλαβαν, ανέρχεται σε 418 ευρώ το τ.μ.


Η τιμή αυτή θεωρείται ιδιαίτερα υψηλή, αλλά το κυριότερο είναι απαγορευτική για το εισόδημα των εργατικών οικογενειών της περιοχής. Το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή, μετά από ερώτηση, που κατέθεσαν 3 βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Ευβοιώτης Γιώργος Μαρίνος.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το παρακάτω:


"Τους προηγούμενους μήνες οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών του οικισμού Θήβα II κλήθηκαν να παραλάβουν τα οριστικά παραχωρητήρια (μεταβίβασης κυριότητας). Με την παραλαβή τους γνωστοποιήθηκε ότι το κόστος των κατοικιών τόσο στον οικισμό ΘΗΒΑ ΙΙ όσο και στον γειτονικό οικισμό ΘΗΒΑ ΙΙΙ ανέρχεται σε 418 ανά τ.μ.

Η παραπάνω κοστολόγηση είναι άδικη, αναντίστοιχη με την χρονολογία κατασκευής των σπιτιών, αλλά και την ποιότητα κατασκευής. Επιπλέον, τόσο το συνολικό κόστος όσο και το ύψος της κάθε δόσης είναι απαγορευτικά για το εισόδημα των εργατικών οικογενειών της περιοχής, ειδικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική (ανεργία, πετσόκομμα μισθών κλπ).

Απόρροια της ίδιας πολιτικής είναι και οι απαράδεκτες κακοτεχνίες των δύο οικισμών. Με ευθύνη των κυβερνήσεων και του ΟΕΚ οι συγκεκριμένες κακοτεχνίες, ενώ έχουν επισημανθεί από χρόνια και έχει αποφασισθεί να επισκευαστούν, καθυστερεί απαράδεκτα η υλοποίηση της απόφασης επισκευής. Το αποτέλεσμα είναι οι κακοτεχνίες να παραμένουν και να χειροτερεύουν ολοένα, επιβαρύνοντας οικονομικά την κάθε οικογένεια ξεχωριστά.


Τα παραπάνω έχουν επισημανθεί επανειλημμένα σε συνελεύσεις των κατοίκων των εργατικών κατοικιών της Θήβας οι οποίοι απαιτούν να μειωθεί το κόστος της αποπληρωμής, να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων αποπληρωμής και να επισκευαστούν οι κακοτεχνίες.


Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε: Να μειωθεί το κόστος ανά τ.μ για την αποπληρωμή των κατοικιών του οικισμού Θήβα ΙΙ και ΙΙΙ; Να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων αποπληρωμής των κατοικιών; Να προχωρήσει άμεσα η επισκευή και αποκατάσταση των κακοτεχνιών στους οικισμούς Θήβα ΙΙ και Θήβα ΙΙΙ από τον ΟΕΚ;"


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο