Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αυτό το δημοψήφισμα θα γίνει;

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Πριν από μερικές εβδομάδες, η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με κεντρικό ερώτημα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας, αποδείχτηκε μοιραία έμπνευση για τον πρώην πλέον πρωθυπουργό, καθώς τον οδήγησε σε δραματική, και εν πολλοίς «βίαιη» απομάκρυνση από το Μέγαρο Μαξίμου.
Σήμερα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, έρχεται και με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το θέμα των Σκοπίων, επαναφέρει παλαιότερη πρότασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος ο ελληνικός λαός, και η κυβέρνηση να έχει ισχυρή εντολή από την κοινωνία, για τους χειρισμούς στους οποίους θα προχωρήσει στη συνέχεια.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είχε αφήσει τις προηγούμενες ημέρες να διαφανεί ξεκάθαρα η πρόθεσή του να αποσύρει τα στελέχη του κόμματός του από την κυβέρνηση Παπαδήμου, εφόσον η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης οδηγούσε σε τετελεσμένα.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης όμως εμμένει στη συγκεκριμένη στρατηγική στόχευση για το θέμα των Σκοπίων, θυμίζοντας και την πρόσφατη νομοθετική αλλαγή που πέρασε από τη Βουλή η προηγούμενη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Όσο για το μέλλον της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης προέβλεψε ότι δεν θα κλείσει τον κύκλο της στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο