Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ''ΒΑΡΩΝΟΙ'' ΤΩΝ MEDIA

Η οικονομική κρίση χτύπησε την πόρτα και των μεγάλων ομίλων στον χώρο των ΜΜΕ. Ήδη, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, το MEGA αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας...
 και χρειάζεται επειγόντως μέχρι το τέλος του χρόνου περί τα 120 εκατομμύρια ευρώ για τρέχουσες ανάγκες. 
Στο μεταξύ οι δυο μεγαλομέτοχοι (Βαρδής Βαρδινογιάννης και Γιώργος Μπόμπολας) δεν φαίνονται καθόλου διατεθειμένοι να βάλουν και πάλι στο χέρι στη τσέπη. Γιατί ο μεν κ. Βαρδινογιάννης έχει να αντιμετωπίσει το σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει προκύψει στο STAR, αφού το κανάλι που μέχρι πέρσι το εμφάνιζαν κερδοφόρο...


Και όπως είναι φυσικό οι μέχρι χθες σπουδαίοι μάνατζερ προκειμένου να μην χάσουν την προσωπική καλή μαρτυρία τους έναντι του κ. Βαρδινογιάννη προχωρούν σε δραματικές περικοπές μισθών και απολύσεις. Από την πλευρά του κ. Μπόμπολα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα σε ότι αφορά την βοήθεια την οποία ανέμεναν στο κανάλι. Γιατί τα έργα έχουν πλέον σταματήσει και η εισροή χρήματος είναι πλέον περιορισμένη.
Στο μεταξύ φαίνεται να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και στο «ΕΘΝΟΣ» και όπως ο κ. Μπόμπολας είχε εκμυστηρευτεί στον Αρχιεπίσκοπο έχει πρόθεση να κλείσει το ημερήσιο φύλλο του «ΕΘΝΟΥΣ».
Προβλήματα αντιμετωπίζει και στον «Αγγελιοφόρο» και στην «Ίριδα», κοινές επιχειρήσεις με τον ΔΟΛ. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε συζήτηση για συγχώνευση του STAR με το MEGA αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν καλά το περιβάλλον Βαρδινογιάννη γιατί δεν μπορούσε να υπάρξει συμφωνία στο πεδίο ανταλλαγής μετοχών.
Αντιθέτως κυκλοφορεί εσχάτως μια φήμη ότι οι ιδιοκτήτες του MEGA έχουν έλθει δι' εκπροσώπου τους σε επαφή με του Γερμανούς του ALPHA.
Ωστόσο, για τον «Α» φαίνεται να ενδιαφέρεται και ο κ. Κοντομηνάς ο οποίος ακούγεται ότι έχει ήδη καταθέσει πρόταση αφού η γερμανική εταιρεία δεν αντέχει ή δεν θέλει να χάνει πλέον περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Συνεπώς έχουμε ήδη ένα διαμορφωμένο περιβάλλον το οποίο αναζητά τρόπους δραματικής μείωσης των κοστολογίων και σε αυτή την φάση αρχίζουν διαφαίνονται σοβαρές προθέσεις συνενώσεων. Πάντως το ενδεχόμενο να συνενωθεί το MEGA με τον Alpha μπορεί να φαντάζει δύσκολο, αλλά εάν εμπλακεί ο κ. Κοντομηνάς τότε ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να γίνει ευκολότερο. Από την άλλη πλευρά ο ΑΝΤ1 ψάχνει να βρει τον βηματισμό του με πολλά φυσικά οικονομικά προβλήματα και οικονομικές υποχρεώσεις οι οποίες δεν μπορούν να περιμένουν για πολύ.
Η λύση να ενταχθεί το ALTER στον Όμιλο Κυριακού θεωρείται ιδανική -από την διαφημιστική κυρίως αγορά- αλλά ακόμα ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να θεωρείται πιθανό παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις.
Στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη του οποίου ηγείται ο Σταύρος Ψυχάρης αναζητούνται λύσεις εξεύρεσης κεφαλαίων αφού είναι γνωστό ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα ρευστότητας στο Συγκρότημα. Ο εκ των εταίρων Βίκτωρ Ρέστης, δεν εμφανίζεται πρόθυμος να χρηματοδοτήσει περαιτέρω τον ΔΟΛ. Ο κ. Ψυχάρης φαίνεται διατεθειμένος να μετέλθει όλων των μεθόδων και μέσων προκειμένου να διασώσει τον ΔΟΛ αλλά κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα.
Ο κ. Παπανδρέου πάντως δεν φάνηκε πρόθυμος να διασώσει τον ΔΟΛ και απομένει να δούμε τις προθέσεις του κ. Σαμαρά σε περίπτωση που αναλάβει την Πρωθυπουργία. Σημαντικά είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελευθεροτυπία, με τη Μάνια Τεγοπούλου να μην πληρώνει μισθούς εδώ και μήνες και να αφήνει το «καράβι» να πορεύεται χωρίς ρότα μετά την άρνηση των τραπεζών να δανειοδοτήσουν εκ νέου. Σε άλλες εποχές, οι «μνηστήρες» θα έκαναν ουρές στην πόρτα της Ελευθεροτυπίας, αλλά τώρα ουδείς ενδιαφέρεται για μια πολύφερνη νύφη. Σε τραγική θέση βρίσκεται το Alter με τα χρέη να φτάνουν τα 500 εκατ. και το μέλλον να φαντάζει δυσοίωνο. Προβληματάκια τέλος, αντιμετωπίζει και ο Ελεύθερος Τύπος των Μπενέκου- Σκαναβή.
Σε καλό δρόμο φαίνεται να είναι τουλάχιστον μέχρι τώρα η νεώτερη γενιά εκδοτών, ο Θέμος Αναστασιάδης με τον Τάσο Καραμήτσο, ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Γ. Φιλιππάκης με τον Χρ. Μουλίνο στη «Δημοκρατία», όπως ο Αιμίλιος Λιάτσος με την «Παρασκευη+13» αλλά και ο Μάκης Κουρής με το «Παρόν».

 δεν καταφέρνει πλέον να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα της αγοράς.

Πηγή newpost

ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο