Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

« Έκλεψαν» την παράσταση τα παιδιά του συλλόγου «Άγιοι Ανάργυροι Θήβας» και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, το πολύπτυχο εκδηλώσεων με τίτλο : «Ναι στο δικαίωμα για ζωή, όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό» που συνδιοργάνωσαν ο Συλλόγος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Άγιοι Ανάργυροι Θήβας», η Λέσχη Lions “Αντιγόνη” Θήβας, ο Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», που επιμελήθηκε την έκθεση φωτογραφίας των παιδιών, η Θηβαία Καλλιτέχνης κ. Νόνα Βουδούρη που τραγούδησε στην εκδήλωση για τα παιδιά και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας (ΔΗΚΕΘ).

Επίσημη καλεσμένη ήταν η οικογενειακή σύμβουλος και συγγραφέας κα. Τένια Μακρή που μίλησε για τις κοινές ανθρώπινες ανάγκες που μας κάνουν Ανθρώπους.

Η πιο συγκινητική όμως στιγμή της εκδήλωσης ήταν, όταν τα παιδιά του Συλλόγου «Άγιοι Ανάργυροι Θήβας» τραγούδησαν και χόρεψαν με ζωντάνια και χαμόγελο, υπό τους ήχους του ακορντεόν της δασκάλας τους κας. Ρούλας Γκιόκας και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, δείχνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη θέληση τους για ζωή και δημιουργία αλλά και το αποτελεσματικό έργο του συλλόγου.

Τα έσοδα από την εκδήλωση και από το Bazaar με κατασκευές και Χριστουγεννιάτικα Δώρα με δημιουργίες των παιδιών, θα διατεθούν για την ανέγερση του Κέντρου Διημέρευσης ΑMEΑ στη Θήβα. Ένα όνειρο ζωής, ένα σπίτι που θα τα περιμένει όταν θα είναι πια μόνα τους…


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, που στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων :


«…Η αποψινή εκδήλωση, υποδέχεται το πνεύμα των Χριστουγέννων με ένα τριπλό μήνυμα. Τη χαρά και την αισιοδοξία, που αποπνέουν αυτές οι γιορτές για όλους μας, τη φροντίδα και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στα παιδιά και ιδιαιτέρως στα Άτομα με Ειδικές ανάγκες, καθώς και τον προβληματισμό μας γύρω από το συνάνθρωπο.
Τα μηνύματα που αντλούμε από τη σημερινή εκδήλωση, αν και είναι πάντοτε επίκαιρα, αποκτούν μία ξεχωριστή αξία στη σύγχρονη εποχή, όπου κυριαρχεί η οικονομική κρίση, η απουσία του ενδιαφέροντος προς τον συνάνθρωπο και η αποθέωση του ατομισμού ακόμη και σε κρατικό επίπεδο.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια προς τους συμπράττοντες διοργανωτές και προς την κα Τένια Μακρή, που αποδέχθηκε την πρόσκληση για να μας παρουσιάσει το θέμα της εκδήλωσης.
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω, αντλώντας έμπνευση από τον τίτλο της μουσική εκδήλωσης, ότι χωρίς αγάπη και γέλιο η ζωή μας θα είναι ένας δύσκολος ανήφορος…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο