Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η φτώχεια πνίγει την χώρα μας

Της Μιχαλούς
Οι δάσκαλοι βγαίνουν ζητιανιά για ένα πιάτο φαγητό για να ταΐσουν τα παιδιά στο σχολείο που πεινάνε, οι άνεργοι αυξάνονται και οι τυχεροί που έχουν ακόμη δουλειά παίρνουν αντίδωρο αντί μισθού και δεν προλαβαίνουν να πληρώσουν φόρους.
Βιώνουμε τα  μεγαλύτερα ποσοστά εξαθλίωσης, με περισσότερη φτώχεια και ανέχεια.
Κάθε μήνα προστίθενται 20.000 άνθρωποι στη μαύρη λίστα της ανεργίας! Οι δε απασχολούμενοι έχουν μειωθεί κατά 315.386 άτομα και ο αριθμός τους διαμορφώθηκε σε 4.051.109 άτομα. Πλέον, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός είναι μακράν μικρότερος, αφού φτάνει τα 4.440.050 άτομα.

Ήδη κάτω από το τυπικό όριο της φτώχειας έχει μείνει ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.
Οι προβλέψεις της ΔΟΕ είναι αποκαρδιωτικές.
Περίπου το 20% του πληθυσμού κινδυνεύει να πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ ο σημερινός κατώτερος μισθός των 751,39 ευρώ (σύμβαση της ΓΣΕΕ) μετά την παρακράτηση φόρων, οδηγεί πολλούς εργαζομένους στο όριο της φτώχειας.
Επίσης, τουλάχιστον 2,2 εκατ. πολίτες βρίσκονταν στα όρια της ανέχειας πριν το ξέσπασμα της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, αριθμός που θα διπλασιαστεί κατά τις εκτιμήσεις της ΔΟΕ.
Εντωμεταξύ η φτώχεια μας έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο θέμα των τουρκικών ΜΜΕ καθώς καθημερινά είναι πλέον τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα προβλήματα των Ελλήνων.
Και όλα αυτά γιατί η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται στη φτώχεια. Το ίδιο κι οι βιομηχανίες όπλων, σωματεμπορίας και ναρκωτικών.
πηγή

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο