Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Συγχαρητήρια Επιστολή Δημοτικής Κοινότητας Θήβας προς τους Θηβαίους αθλητές που συμμετείχαν στον υπερμαραθώνιο «Σπάρταθλο»

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα.


Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.


Πολλοί από τους καλύτερους αθλητές των υπεραποστάσεων κάθε χρόνο παίρνουν μέρος στον επίπονο ιστορικό αγώνα.

Απ' αυτούς πολλοί είναι αστέρια του παγκοσμίου στερεώματος των υπερμαραθωνίων δρόμων.

Για κάθε αθλητή που θα επιλεγεί να πάρει μέρος στον αγώνα, θεωρείται ύψιστη τιμή η συμμετοχή του σ΄αυτόν και εκπλήρωση ενός στόχου ζωής και ενός μεγάλου ιδανικού.

Το Έπαθλο, εκτός από τη διεθνή αναγνώριση, δεν είναι τίποτα περισσότερο, από ένα λιτό στεφάνι ελιάς και λίγο νερό από τον ποταμό Ευρώτα.

Φέτος μεταξύ των 285 αθλητών και αθλητριών από 39 χώρες αγωνίστηκαν και 43 Έλληνες αθλητές.



Τρεις από αυτούς ήταν Θηβαίοι πολίτες.



Ο Λουκάς Κώνστας (60ος), με 33 ώρες και 48 λεπτά ο Γιάννης Σκουρτανιώτης (116ος) 35 ώρες και 21 λεπτά και ο Κώστας Κοφίνης ο οποίος δυστυχώς ύστερα από μισή μέρα αγώνα, εγκατέλειψε.



Το συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας Θήβας έστω και καθυστερημένα εκφράζει τα συγχαρητήρια του στους τρεις συμπολίτες μας για τον τεράστιο άθλο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο