Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Έληξε η ομηρεία στον Κορυδαλλό - Παραδόθηκαν κακοποιοί και τρομοκράτες

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της ομηρείας των τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων στις Φυλακές Κορυδαλλού που ξεκίνησε γύρω στις έξι και μισή το απόγευμα.


Δέκα λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και τα τέσσερα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιά» άφησαν ελεύθερους τους τρεις ομήρους που κρατούσαν από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά την αποτυχημένη απόπειρά τους να αποδράσουν.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πέντε κρατούμενοι θα οδηγηθούν στο Πειθαρχείο των Φυλακών Κορυδαλλού, ενώ νωρίτερα παρέδωσαν ένα πιστόλι και τα κουζινομάχαιρα που έφεραν πάνω τους. Επιπλέον, κατέθεσαν και έγγραφο με τα αιτήματά τους αναφορικά με τις συνθήκες κράτησής τους στις φυλακές, το καθεστώς χορήγησης αδειών κ.α.

Νωρίτερα και για αρκετή ώρα βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση των φυλακών και τον αρμόδιο εισαγγελέα. Λίγο πριν τις 10 το βράδυ βγήκαν από τον χώρο των φυλακών τέσσερις γυναίκες, συγγενείς κρατουμένων που ήταν μεταξύ των εγκλωβισμένων.

Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός επιχείρησε ανεπιτυχώς να αποδράσει με τους καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Γιώργο Πολύδωρο, Χρήστο Τσάκαλο, Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο.

Στο χώρο των φυλακών εκτός από τους τρεις ομήρους εγκλωβίστηκαν άλλα 25 άτομα, συγγενείς κρατουμένων που βρίσκονταν την ώρα της προσπάθειας για απόδραση στον χώρο του επισκεπτηρίου.

Οι κρατούμενοι επέμεναν ότι οι 25 συγγενείς δεν ήταν όμηροί τους, αλλά καθώς η Αστυνομία είχε περικυκλώσει τον χώρο του επισκεπτηρίου δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν.

Ανάμεσα στους συγγενείς ήταν και άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος δυο κατηγορουμένων για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση της Στέλλας Αντωνίου και του Κώστα Σακκά.

Έξω από το χώρο των φυλακών βρέθηκε ο συνήγορος του Π. Βλαστού, ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης τον οποίο ζήτησαν να είναι παρών στις διαπραγματεύσεις οι κρατούμενοι.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο