Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η Μέρκελ διαλύει την Ευρωζώνη και «φτιάχνει» τη χώρα της! Μειωμένα τα ποσοστά ανεργίας στη Γερμανία, σε νέο ρεκόρ η Ευρωζώνη!

Αμετάβλητος στο 3% παρέμεινε και τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη.
Παρόλη την κρίση, ο πληθωρισμός διατηρείται πάνω από το 2% που θέτει ως στόχο η Ευρωζώνη, κάτι το οποίο δυσκολεύει την ΕΚΤ να μειώσει εκ νέου τα επιτόκιά της στην επόμενη συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου.
Αυτά τα στοιχεία, σίγουρα θα τα επικαλεστεί η Μέρκελ, ως απόδειξη ότι το να αφήσει την ΕΚΤ να κόψει χρήμα, θα δημιουργήσει νέες πληθωριστικές πιέσεις, κάτι το οποίο φοβάται η Γερμανία.

Την ίδια ώρα, η ανεργία στην Ευρωζώνη άγγιξε και νέο ιστορικό ρεκόρ τον Οκτώβριο. Οι άνεργοι άγγιξαν τα 16,3 εκατ. άτομα (!) που είναι και το υψηλότερο ποστοστό από το 1995!
Το ποσοστό ανεργίας υπολογίζεται στο 10,3%, που είναι νέο ιστορικό υψηλό, ως ποσοστό, από τον Ιούνιο του 1998.
Την ίδια ώρα η Γερμανία, μειώνει την ανεργία της με την ώθηση που τις δίνουν οι εξαγωγές λόγω της κρίσης! Το Νοέμβριο η ανεργία υποχώρησε στο 6,9% έναντι 7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 20.000.
Το υψηλότερο ποσοστό άγγιξε η Ισπανία, με τα ποσοστά να ξεπερνούν το 22%, με την Κομισιόν να εξετάζει πρόστιμα εώς και 1 δις στην χώρα, επειδή της χαλά τον μέσο όρο!
olympia.gr

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο