Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Kalo koyragio Portogaloi

Πορτογαλία όπως λέμε… Ελλάδα!
Το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενέκρινε το σκληρότερο πακέτο λιτότητας των τελευταίων 30 ετών, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2012, που συζητήθηκε σε δεύτερη ανάγνωση και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία την Τετάρτη. Τα μέτρα περιλαμβάνουν…

 νέους φόρους και περικοπή μισθών, επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών. Ο προϋπολογισμός της Πορτογαλίας καταρτίστηκε βάσει των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης ύψους 78 δισ. ευρώ που λαμβάνει από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι τα μέτρα είναι αναγκαία προκειμένου «να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους εταίρους της και τις αγορές». Ωστόσο, η αντιπολίτευση επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι με τα μέτρα αυτά η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και ζήτησε μέτρα υπέρ της ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκάσπαρ, η εφάπαξ φορολόγηση κατά 50% του 13ου μισθού και η μεταφορά των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων των τραπεζών στην κεντρική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 5,9%, όπως ορίζεται στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους.
Τα μέτρα αναμένεται να βαθύνουν την ύφεση στην Πορτογαλία και να αυξήσουν το ποσοστό ανεργίας, που φέτος βρίσκεται στο 12,9%.
Newsroom ΔΟΛ
πηγή

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο