Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Κι αν τα ονόματα προκαλέσουν “σεισμό”;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Η ηγεσία του Αρείου Πάγου σήκωσε το γάντι που πέταξαν οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, και πλέον… τρέχει η αντίστροφη μέτρηση για ραγδαίες εξελίξεις, εν αναμονή της χαρτογράφησης, με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις, των πιέσεων που τους ασκήθηκαν, καθώς και των εμποδίων που συνάντησαν στο έργο τους.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό ακόμη και την Πέμπτη να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στην υπόθεση, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα ενδεχόμενα πλέον φαντάζουν ανοικτά, υπαρκτά και…
 ζωηρά.

Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, βιώνοντας επί σειρά ετών τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις της λειτουργίας του πολιτεύματος, που εν πολλοίς οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή αδιέξοδη θέση, μοιάζει να έχουν κατανοήσει ότι στα χέρια τους «προσγειώθηκε» μια μοναδική ευκαιρία να συμβάλλουν καθοριστικά στην εθνική στόχευση της επανεκκίνησης.

Να μπει δηλαδή τελεία στην εποχή των μεγάλων και μοιραίων υστερήσεων, να ανασάνει «καθαρό αέρα» η κοινωνία, να… μετρηθούμε όσοι δεν είχαν συμμετοχή στο «γλέντι» σε βάρος της χώρας, και να ξεκινήσουμε την εθνική διαδρομή προς ένα καλύτερο, περισσότερο συνειδητοποιημένο και κρυστάλλινο μέλλον.

Το ερώτημα που υπάρχει πλέον, αλλά είναι… βασικό, δεν αφορά στο κατά πόσο οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι έτοιμοι να εκστομίσουν τα επίμαχα ονόματα. Ούτε στην έκταση που θα δώσει στις αποκαλύψεις η ηγεσία της Δικαιοσύνης, και τις προφανείς κυρώσεις που θα ακολουθήσουν.

Το πραγματικό ερώτημα βρίσκεται στο κατά πόσο η ελληνική κοινωνία, όλοι εμείς, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε αυτά τα ονόματα. Με δεδομένη την πιθανότητα να προκαλέσουν συστημικό σοκ. Και οι δονήσεις να σαρώσουν το σύστημα εξουσίας που δομήθηκε στην Ελλάδα μετά το 1981. Ένα σύστημα εξουσίας μονοθεματικό. Του βαθέως ΠΑΣΟΚ…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο