Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Κηρύχθηκε έτος ευρωτρομολαγνείας και συσσιτίων!

Η παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ εξακολουθεί να προβάλλεται ως φόβητρο, την ώρα που ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει από προχθές κηρύξει - με την παρουσία του στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι του Δήμου Αθηναίων στο γυμναστήριο του Ρουφ - το 2012 ως… Έτος Συσσιτίων.

Παράλληλα, μετά την ανακήρυξη του Γ. Παπανδρέου – ο οποίος αναμετράται και σήμερα με το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ σε μια ακόμη συνεδρίαση-θρίλερ – σε «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2011 από το αυστριακό περιοδικό «Προφίλ», χθες την σκυτάλη πήρε η γαλλική εφημερίδα «Les Echos».


Η εφημερίδα επέλεξε τον κ. Παπαδήμο ως έναν από τους πέντε ηγέτες παγκοσμίως που έχουν να αντιμετωπίσουν «σοβαρές προκλήσεις» - προφανώς με μεγαλύτερη αυτή της… καλύτερης λειτουργίας των συσσιτίων.

Πρόκειται για άλλη μια «ελληνική επιτυχία», καθώς ξαφνικά ο κ. Παπαδήμος βρέθηκε στην ίδια κατηγορία με ηγέτες όπως ο Ομπάμα, ο Πούτιν, ο Σαρκοζί και ο Κινέζος Ζι Ζινπίνγκ!

Η προπαγάνδα – εξαγόμενη και μη – καλά κρατεί. Στο εξωτερικό, η εικόνα που προβάλλεται είναι πως η Ελλάδα δεν είναι άξια των… σωτήρων της τύπου Παπανδρέου και Παπαδήμου, καθώς όλα αποδίδονται στην «πρεμούρα» της Νέας Δημοκρατίας να κυβερνήσει και όχι στην ανικανότητα των σούπερ ηγετών και τεχνοκρατών να κυβερνήσουν.

Παράλληλα, συνεχίζεται η τρομοκρατία μέσω ευρώ, καθώς την σκυτάλη χθες της κινδυνολογίας έλαβαν οι επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας και του ΙΟΒΕ κ.κ. Ράπανος και Στουρνάρας, οι οποίοι προειδοποίησαν (αλήθεια, ποιους;) για τις εφιαλτικές συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από το ευρώ, που, όπως είπε ο κ. Ράπανος, θα κριθεί το προσεχές τρίμηνο.

Στο ίδιο (κινδυνολογικό) μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, που μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι μίλησε για την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η επιστροφή στη δραχμή και για το γεγονός ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει γλιτώσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, επειδή έλαβε την έκτη δόση.

Επίσης δεν γίνεται αντιληπτό ποιον προειδοποιεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σε ποιον απευθύνεται όταν λέει ότι απαιτείται «πολύ σοβαρή και συστηματική δουλειά».

Δεν γίνεται επίσης αντιληπτό ποιον προσπάθησε χθες να πείσει λέγοντας πως «η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει περιθώριο να μεταθέσει για αργότερα τα ζητήματα για τα οποία έχει δεσμευτεί», και ενημερώνοντάς μας ότι «το υπουργικό συμβούλιο λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς προαποφασισμένες γραμμές από τα κόμματα».

Όσο για την αναφορά του στο γεγονός ότι οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υπουργοί έχουν ως προτεραιότητα το κυβερνητικό έργο, αν και παραδέχθηκε πως… ίσως το θέμα της διαδοχής να επηρεάζει τη λειτουργία της κυβέρνησης, χωρίς αμφιβολία δεν θα βρει πολλούς για να πείσει.

Τέλος, δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου ενημερωθήκαμε και επισήμως ότι με την επάνοδό της στην Αθήνα, στις 16 Ιανουαρίου, η τρόικα αναμένει από την κυβέρνηση προτάσεις για επιπρόσθετα μέτρα ύψους περίπου 3 δις ευρώ που θα χρειαστούν το 2012 – οπότε ορθώς ο κ. Παπαδήμος κήρυξε το 2012 ως Έτος Συσσιτίων!

Την ίδια ώρα, επανέρχεται στην επικαιρότητα και το θέμα των οικονομικών εισαγγελέων, καθώς ο κ. Σπύρος Μουζακίτης, αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας, δεν έκρυψε χθες τη δυσφορία του για την ταχύτητα με την οποία πήγε στο αρχείο η επιστολή με τις καταγγελίες τους για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι έδωσαν προφορικά ονόματα και στοιχεία για τις παρεμβάσεις.

«Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση;», διερωτήθηκε ο κ. Μουζακίτης. «Ο κ. Μακρής (σ.σ. αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου) μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;».

Συμπέρασμα: Πολλά τα μαύρα σύννεφα που συγκεντρώνονται πάνω από την κυβέρνηση. Από τις σκιές γύρω από την υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων ως την πορεία του PSI και την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Το μόνο βέβαιο είναι τα… συσσίτια!

Εκτός κι’ αν προκριθεί η λύση να εξοντωθεί ο λαός και να σωθεί το ευρώ!
Σοφία Βούλτεψη
Ελέυθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο