Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Κυπριακή βόμβα για το ελληνικό PSI

Την θυσία της Ελλάδας για να σωθούν οι υπόλοιπες χώρες, ζητά ουσιαστικά ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Αθανάσιος Ορφανίδης.


Με άρθρο του στους "Financial Times" o κ. Ορφανίδης ζητά την ακύρωση της απόφασης για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας.

"Η ακύρωση της απόφασης για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης", αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Ορφανίδης.

Εντοπίζει λάθη στις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών στις συνόδους κορυφής Οκτωβρίου 2010, Ιουλίου 2011 και Οκτωβρίου 2011 και υποστηρίζει την αναθεώρηση της απόφασης για το PSI, "η οποία έχει συμβάλει στη διάβρωση της εμπιστοσύνης στη ζώνη του ευρώ"....

Ο διοικητής της ΚΤΚ, επιρρίπτει ευθύνη σε φορείς λήψης αποφάσεων στην ευρωζώνη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Λύση με δάνειο 30 ετών

Μάλιστα παραδέχεται ότι η Ελλάδα σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα θα αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά θα ωφελούνταν οι υπόλοιπες χώρες!

"Η ακύρωση της απόφασης για την Ελλάδα θα ανέβαζε το κόστος χρηματοδότησης για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη ζώνη του ευρώ θα μειωθεί το κόστος χρηματοδότησης των άλλων κρατών της ζώνης του ευρώ", αναφέρει.

"Η αντιστροφή της απόφασης για το ελληνικό PSI θα ωφελήσει τη ζώνη τού ευρώ στο σύνολό της. Ένα 30ετές δάνειο στην Ελλάδα με χαμηλό επιτόκιο θα μπορούσε να συνοδεύσει την ακύρωση της απόφασης για το ελληνικό PSI, ώστε το κόστος χρηματοδότησης για τη χώρα να παραμείνει τόσο χαμηλά όσο προβλέπεται σήμερα", σημειώνει ο κ. Ορφανίδης.

"Το κλειδί είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, που είναι σημαντική για τις αγορές κυβερνητικού χρέους", καταλήγει στο άρθρο του ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

News247.gr

από Kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο