Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- το νερό και το χώμα ενός μικρού δένδρου

The bond holder


Διάβασα την πλατφόρμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μου άρεσε γιατί βάζει ένα γενικό πλαίσιο προσαρμοσμένο στις εποχές μας. Διάβασα επίσης ότι ο Κος Καμμενος δεν θα είναι ίσως αυτός που θα ηγηθεί του κόμματος -άρα δεν υπάρχει αλαζονεία.

Από την άλλη είναι ένα μικρό δένδρο που αρχίζει να ανθίζει. Είναι ένα δένδρο που χρειάζεται νερό και χώμα, για να μεγαλώσει και που όταν γίνει δυνατό με την σκιά του θα καταστρέψει τις τσουκνίδες. Πρέπει όλοι να το ποτίσουμε και να του δώσουμε χώμα.

Και το νερό και το χώμα μιας ιδέας είναι οι καινούργιες ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.


Ας βάλουμε όλοι μια πρόταση. Έτσι ο ισότοπος όχι μονό θα φέρνει την αλήθεια στο φως αλλά θα δημιουργεί και ένα καινούργιο κόσμο που η έκφραση του θα είναι η υλοποίηση μιας εξειδικευμένη πλατφόρμα ενός κινήματος. Θα πρότεινα στην πρώτη φάση οι προτάσεις να είναι λιτές π.χ.

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόβλημα

Η χρεωκοπία των ασφαλιστικών ταμείων οδήγησαν την χώρα σε χρεωκοπία.

Λύση-

Πρέπει να πάρουμε μακριά από τους πολιτικούς την διαχείριση αυτών των ταμείων και την διαχείριση του εθνικού πλούτου. (Δείτε πως η τράπεζα της Ελλάδος με πια άνεση έδωσε το ΟΚ στο κούρεμα των ομολόγων που είχε από τα ασφαλιστικά ταμεία και την αλαζονεία του Μπέννη να βγαίνει στο φως ,όταν κάποιοι αντισταθήκαν σ’ αύτη την πρόταση. Σκεφτείτε τι γίνετε όταν δεν υπάρχει δημοσιότητα στο θέμα).

Πρόταση

Δημιουργία ενός Sovereign Fund στα πρότυπα της Νορβηγίας η του Quebec η του Abu Dhabi το όποιο θα αναλάβει την διαχείριση όλων των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων και ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

Το ανεξάρτητο αυτό Fund μέσω επενδύσεων τα πλαίσια των όποιων θα έχουν ΠΡΟΚΑΘOΡΙΣΤΕΙ θα

Α. φέρει νέους πόρους για συντάξεις και ιατρική περίθαλψη ώστε ο κρατικός προϋπολογισμός να μην επιβαρύνεται άλλο από αυτό το όλο και αυξανόμενο κονδύλι και

Β. είναι ένας νέος χρηματοοικονομικός κολοσσός ανεξάρτητος από τις τράπεζες που θα χρηματοδοτήσει τις καινούργιες Ελληνικές καινοτομικές εταιρείες.

Λεπτομερές σ ‘ένα άλλο άρθρο.

Όλοι πια έχουμε καταλάβει τι θα έχουμε μπροστά μας αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Πάντοτε περίμενα την στιγμή που θα γεννηθεί κάτι το καινούργιο γιατί πεθαίνει από τις δίκες του πράξεις το παλιό. Αλλά το καινούργιο πρέπει να έχει δύναμη για να αντισταθεί στην αδράνεια του παλιού. Και αυτή η δύναμη θα δημιουργηθεί μονό από συγκεκριμένες προτάσεις που βασίζονται στην πραγματικότητα αλλά και που δίνουν ΕΛΠΙΔΑ.

Όπως μου είχε πει ο γέροντας Παισός σε μια από τις συναντήσεις μας.

«Αυτό που φοβάται το σκοτάδι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η ΕΛΠΙΔΑ»

Καλή λευτεριά.

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο