Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Θαύμα! Το PSI κάνει το χρέος ..”αόρατο” λέει νέα έκθεση της τρόϊκα!

Ρε ποιον κοροϊδευετε; Εδώ τις προηγούμενες εβδομάδες ΕΕ και ΔΝΤ έβγαζαν εκθέσεις που έλεγαν ότι στο PSI πρέπει να μπει και η ΕΚΤ για να γίνει βιώσιμο το χρέος και τσακωνοντουσαν για το που θα φτάσει το 2020, όσο δηλαδή ήταν και το 2009!


Άλλος έλεγε στο 129% του ΑΕΠ, άλλος στο 125% και τελικά λίγες ώρες πριν το PSI είχε “κλειδώσει” στο 120,5% του ΑΕΠ.

Τώρα, βλέποντας ότι στην Ελλάδα οι εκλογές είναι αναποφευκτες, προσπαθούν να αποδείξουν ότι το PSI ξαφνικά δουλεύει! Αφού είδαν ότι ο κόσμος δεν “ψάρωσε” με το κούρεμα.

Κανείς δεν διέγραψε το χρέος, αλλά το “έσπασαν” και το μετέφεραν ομοιόμορφα σε περισσότερα χρόνια αποπληρωμής.

Νέα ανάλυση για το ελληνικό χρέος δείχνει ότι το χρέος μπορεί να υποχωρήσει “αρκετά κάτω” από το 120% του ΑΕΠ το 2020, αν η συμμετοχή στο PSI υπερβεί το 96% που είναι σήμερα, ανέφεραν στο Reuters πηγές της Ε.Ε.

“To ελληνικό χρέος μπορεί να πέσει αρκετά κάτω από το επίπεδο του 120%, ανάλογα με το επίπεδο της συμμετοχής των ομολόγων υπό το διεθνές και το ελληνικό δίκαιο”.

Σύμφωνα με νέα ανάλυση βιωσιμότητας από το ΔΝΤ και την Ε.Ε, το χρέος το 2020 μπορεί να πάει ως και στο 116% με 117% του ΑΕΠ, ανάλογα με το πόσοι ιδιώτες πιστωτές θα συμμετάσχουν στο PSI.

Και εμείς ρωτάμε: αν υπάρξει και τρίτο δάνειο, όπως λέει ο Σοϊμπλε, οι υπολογισμοί για το χρέος θα έχουν τον ίδιο στόχο;

Ρε τι άλλο θα ακούσουμε μέχρι τις εκλογές…


olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο