Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Οι δραματικές ώρες της ομηρείας του 15χρονου από τη Χαλκίδα

Στα 15 του χρόνια έζησε τον απόλυτο εφιάλτη... Αδίστακτοι απαγωγείς τον
άρπαξαν και τον κράτησαν όμηρο για 14 ολόκληρες ώρες, ζητώντας λύτρα 3 εκατομμύρια ευρώ από τον πατέρα του, ο οποίος είναι διευθυντής τράπεζας στην Χαλκίδα.


Τελικά η περιπέτεια του μαθητή είχε αίσιο τέλος, ο τρόμος και η αγωνία που έζησαν όμως η οικογένεια του, αλλά και ο ίδιος ο 15χρονος, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη του...
H απαγωγή ...στον δρόμο για το σχολείο
Οι απαγωγείς είχαν στήσει την ενέδρα τους στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του 15χρονου. Την περασμένη Πέμπτη το πρωί, την ώρα που ο Βαγγέλης πήγαινε πεζός στο 4ο γυμνάσιο Χαλκίδας για να δώσει εξετάσεις, σταμάτησε ξαφνικά μπροστά του ένα λευκό κλειστό φορτηγάκι, απ όπου βγήκαν δύο κουκουλοφόροι, οι οποίοι με την βία τον επιβίβασαν μέσα στο όχημα. Αμέσως οι απαγωγείς του έδεσαν τα μάτια με μαντήλι για να μην τους αναγνωρίσει και του είπαν, "μην ανησυχείς δεν θα πάθεις τίποτα, εμείς χρήματα θέλουμε, όταν τα πάρουμε, θα σε αφήσουμε ελεύθερο..."
Τα τηλεφωνήματα και οι διαπραγματεύσεις για τα λύτρα
Λίγα λεπτά μετά την απαγωγή, οι δράστες τηλεφώνησαν στο σπίτι του θύματος και μετά στην τράπεζα όπου εργάζεται ως διευθυντής ο πατέρας του παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, του είπαν, "κρατάμε τον γιο σου, είναι καλά στην υγεία του, θα επικοινωνήσουμε ξανά μαζί σου για οδηγίες..." Η αστυνομία η οποία είχε ήδη ειδοποιηθεί, έστειλε ομάδα ειδικών διαπραγματευτών στον πατέρα του 15χρονου για να του δίνει συμβουλές για το τι θα λέει στους απαγωγείς.
Η απειλή για την ζωή του παιδιού
Δύο ώρες αργότερα, οι απαγωγείς τηλεφώνησαν και πάλι στην τράπεζα και είπαν στον πατέρα του 15χρονου, " θέλουμε λύτρα, τρία εκατομμύρια ευρώ για να αφήσουμε ελεύθερο τον γιο σου, πρόσεξε μην μάθει τίποτα η αστυνομία, για να μην πάθει κακό το παιδί σου..."
Η απελευθέρωση χωρίς λύτρα
Τελικά το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι απαγωγείς αφού, όπως λένε οι αστυνομικοί, κατάλαβαν ότι το σχέδιο τους δεν προχωράει και φοβούμενοι την σύλληψη, άφησαν ελεύθερο τον 15χρονο στην Δροσιά Χαλκίδας. Το παιδί χρησιμοποιώντας το κινητό ενός κατοίκου της περιοχής, ειδοποίησε τον πατέρα του, ότι το θρίλερ τελείωσε και ότι είναι καλά στην υγεία του και εκείνος με την σειρά του στην αστυνομία.
Η κατάθεση του θύματος της απαγωγής
Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Χαλκίδας με τη βοήθεια κλιμακίου που ήρθε από το τμήμα ανθρωποκτονιών Αττικής, προσπαθούν τώρα να ανακαλύψουν τα ίχνη των απαγωγέων. Ήδη έχουν ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να εντοπίσουν τις κλήσεις των απαγωγέων και τα σημεία που κινήθηκαν, ενώ σημαντικό βάρος έχει πέσει και στην κατάθεση του 15χρονου, ο οποίος θα περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια ότι είδε και άκουσε κατά την διάρκεια της ομηρείας του... Οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν και το κρησφύγετο που κρατούσαν το ανήλικο θύμα τους, χωρίς να αποκλείουν όλες αυτές τις ώρες να τον είχαν όμηρο μέσα στο κλειστό φορτηγάκι.


Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο