Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Με τραγούδια, παιχνίδια και ζωγραφιές γιορτάστηκε η Ημέρα Περιβάλλοντος στη Θήβα.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουνίου 2012
στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Θηβών, η εορταστική εκδήλωση με τίτλο: «Ο δικός μας πλανήτης», που διοργάνωσε η Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος & Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας - ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, ο Δήμος Θηβαίων & η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α), με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η ενημέρωσή τους σχετικά με  τα οφέλη τόσο από τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής που λειτουργεί στην περιοχή μας όσο και από την πραγματοποίηση της ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

Στους λιλιπούτειους φίλους μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση μοιράστηκαν φυλλάδια περιβαλλοντικού περιεχομένου και μπλουζάκια που προωθούσαν το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα στην πλατεία στήθηκε το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης, το οποίο περιελάμβανε παιχνίδια όπως memory, φιδάκι, πανό ζωγραφικής και μπογιές, έτσι ώστε μέσω δημιουργικών παιχνιδιών να ενισχυθεί η περιβαλλοντικής συνείδηση των παιδιών.

Στον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας εκτέθηκαν και τα έργα που ζωγράφισαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Θηβαίων, Τανάγρας και Αλιάρτου κατά την υλοποίηση του προγράμματος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που πραγματοποίησε η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ .

Ο Δήμαρχος Θηβαίων και Πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ κ. Σπ. Νικολάου, στον χαιρετισμό που απηύθηνε μίλησε για το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και για τις δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Επιχείρησης, τονίζοντας παράλληλά την ευθύνη που έχουμε όλοι για την προστασία του περιβάλλοντος λέγοντας χαρακτηρίστηκα: 

« Στην μεγάλη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, τον πιο καθοριστικό ρόλο έχει ο απλός πολίτης. Ο καθένας από εμάς. Πρέπει να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και να αλλάξουμε νοοτροπία και τρόπο ζωής. Γρήγορα και αποφασιστικά.
Ως πολίτες του Δήμου Θηβαίων έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα τόπο, ο οποίος διαθέτει ξεχωριστά μνημεία της φύσης, βουνά, δάση, θάλασσες, και γι’ αυτό η υποχρέωσή μας για την αναβάθμιση και διατήρησή τους είναι ιδιαίτερα υψηλή.
Άλλωστε, οφείλουμε, όπως προσέχουμε και προστατεύουμε το σπίτι μας, να προστατέψουμε και το φυσικό περιβάλλον, στο οποίο ζούμε, καθώς δεν ανήκει σε εμάς αλλά στις επόμενες γενιές.
Ας γίνει λοιπόν η σημερινή εκδήλωση η αφορμή ώστε όλοι μας, με οδηγούς τη νέα γενιά, τα παιδιά, να μάθουμε να ανακυκλώνουμε, να πάρουμε κάδους κομποστοποίησης και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Γ. Ντασιώτης, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δ.Σ. Θηβαίων κ. Στ. Χαλβατζής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο