Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Όλη η Ευρώπη στη σέντρα!

Η 14η έκδοση του Euro είναι γεγονός και για τις επόμενες ημέρες τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας θα κεντρίσουν τα βλέμματα
όλης της Ευρώπης.
Περίπου ένα μήνα τώρα, οι 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα τελικά του Euro 2012 βρισκόντουσαν σε πυρετώδης προετοιμασίες για την έναρξή του. Η υπομονή των ποδοσφαιρόφιλων της Ευρώπης και των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση τελείωσε. Από σήμερα (8/6) και για περίπου ένα μήνα η μεγαλύτερη γιορτή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θα κεντρίσει τα βλέμματα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Η Ελλάδα θα βρεθεί σε έναν βατό όμιλο απέναντι στις Τσεχία, Πολωνία και Ρωσία με στόχο να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης και να επαναλάβει κάτι ανάλογο με αυτό του 2004 όσο δύσκολο και αν ακούγεται.
Τα μεγάλα φαβορί
Όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, έτσι και σε αυτή υπάρχουν τα μεγάλα φαβορί που δύσκολα δεν θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρώτη και καλύτερη, η ασταμάτητη Ισπανία η οποία προέρχεται από την κατάκτηση του προηγούμενου Euro και Μουντιάλ και ξεκινάει από θέση φαβορί.
Από… κοντά βρίσκεται και η Γερμανία. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ μπαίνει πολύ δυνατά στη διοργάνωση. Μπορεί στα φιλικά προετοιμασίας να μην εντυπωσίασε ιδιαίτερα ωστόσο πρόκειται για μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου που πάντα πρωταγωνιστεί σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.
Στον ίδιο όμιλο με τους Γερμανούς, βρίσκεται ακόμα ένα μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης. Η Ολλανδία με όπλο την επιθετική της γραμμή σκοπεύει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται με τους ανθρώπους της να κάνουν λόγο ακόμα και για κατάκτηση του τίτλου.
Σε δεύτερη… γραμμή
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλες ομάδες που αν φτάσουν μακριά δεν θα αποτελέσουν και τεράστια έκπληξη. Η Πορτογαλία αδυνατεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεγάλες διοργανώσεις, μετά την ήττα της στον τελικό του 2004 απέναντι στην Ελλάδα. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ οι Ίβηρες ελπίζουν σε κάτι παραπάνω. Ο όμιλος δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Αν καταφέρει να προκριθεί απέναντι στις Ολλανδία και Γερμανία, τίποτα δεν δείχνει ικανό να τους σταματήσει με τη ψυχολογία που θα έχουν αποκτήσει.
Η Ιταλία είναι η πρώην Παγκόσμια πρωταθλήτρια. Μπορεί να είχε αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία της, ωστόσο πάντα εγγυάται μία σοβαρή παρουσία σε  τέτοιου είδους διοργανώσεις. Μπορεί το 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής να απογοήτευσε, ωστόσο κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο και για φέτος.
Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει εύκολα τους Άγγλους. Τα τελευταία χρόνια έχει κολλήσει η στάμπα των… loosers αλλά κάπως έτσι κατάφερε και η Ισπανία το 2008 να φτάσει στην κορυφή. Οι απαιτήσεις από τα «τρία λιοντάρια» είναι μικρότερες συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια και αυτό ίσως λειτουργήσει θετικά.
Η Γαλλία του Λοράν Μπλαν απέχει από τις επιτυχίες από το 2000 και ύστερα και έχοντας μια  νεανική ομάδα, έδειξε στα φιλικά της προετοιμασίας πως σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει εύκολα τη «μάχη» για να πετύχει κάτι σπουδαίο.
Για την έκπληξη
Κάπου εδώ, έρχεται και η Ελλάδα. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν αντίπαλο στη διοργάνωση. Η «γαλανόλευκη» θέλει να ξεκινήσει θετικά τις υποχρεώσεις της απόψε και να φτάσει κοντά στην πρόκριση. Το παρελθόν έχει δείξει πως δεν μπορούμε να αποκλείουμε τίποτα.
Στο ίδιο καζάνι με την Ελλάδα βρίσκονται και οι τρεις ομάδες του πρώτου ομίλου (Ρωσία, Τσεχία, Πολωνία). Από τον 2ο όμιλο δύσκολα δείχνουν τα πράγματα για τη Δανία, η οποία καλείται να υπερκεράσει τα εμπόδια δύο εκ των Ολλανδία, Γερμανία και Πορτογαλία.
Κροατία και Ιρλανδία από τον 3ο όμιλο θα έχουν την αποστολή αυτοκτονίας, καθώς θα πρέπει να βάλουν από κάτω μία εκ των Ισπανία και Ιταλία, κάτι που φαίνεται υπέρμετρα δύσκολο. Τέλος, η διοργανώτρια Ουκρανία ξεκινάει με μεγάλες βλέψεις, όπως και η Σουηδία που θα στηριχτεί στο επιθετικό της ποδόσφαιρο.
http://www.onsports.gr/

Euro 2012: Τραπατόνι: «Σημαντικό το πρώτο ματς της Ιρλανδίας με Κροατία»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο