Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Εξοδο από την Ελλάδα εξετάζει η τσιμεντοβιομηχανία «Τιτάν»


Το ενδεχόμενο η τσιμεντοβιομηχανία «Τιτάν» να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδος, εξετάζει η εταιρεία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

Σε συνέντευξή του στη «Welt am Sonntag», ο κ. Παπαλεξόπουλος αναφέρεται στις δυσκολίες δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και στην πτώση της ζήτησης του τσιμέντου στο επίπεδο, όπως λέει, του '60. Εξάλλου, χαρακτηρίζει ως καταστροφή την ανεργία των νέων και την επιλογή πολλών να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

«Είμαστε μια εταιρεία με ιστορία 110 ετών εδώ στην Ελλάδα. Η παράδοση αυτή δημιουργεί και μεγάλη ευθύνη. Όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν η κατάσταση μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί ή εάν η κρίση έχει όντως περάσει. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική», τονίζει ο κ. Παπαλεξόπουλος και επισημαίνει ότι δανείζεται πλέον με πολύ δυσμενέστερους όρους.

«Αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Δεν ξέρω εάν οι πολίτες στις άλλες χώρες αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολη έχει γίνει εδώ η κατάσταση», εξηγεί και τονίζει:

«Μια μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων διαθέτει μεγάλη υπομονή. Ομως, κοιτάξτε: οι άνθρωποι έχουν παιδιά και κανένα από αυτά τα παιδιά δεν βρίσκει δουλειά. Η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 60%. Πολλοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Αυτό αποτελεί καταστροφή για τη χώρα».


iefimerida



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο