Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ



Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στην τακτική του συνεδρίαση της 27ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013 συζήτησε μεταξύ των θεμάτων της ημερησίας διατάξεώς του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του Δημάρχου, το από 1-2-2013 μήνυμα συμπαράστασης του Δημάρχου Θηβαίων προς τους αγρότες, το από 15-2-2013 Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας με το οποίο εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών της Περιφέρειάς μας και  μετά από διαλογική συζήτηση, με τη μειοψηφία των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Αντ.Τουλουμάκου - Λαζ.Κολιγιάννη - Αθ.Σκούμα, οι οποίοι πρότειναν δικό τους ψήφισμα, και Θεμ.Νόκα

Ε Ξ  Ε Δ Ω Σ Ε    Κ Α Τ Α    Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η Φ Ι Α  
το ακόλουθο Ψήφισμα :

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των αγροτών μας, οι οποίοι μάχονται για τη βελτίωση της ποιότητας στην εργασία τους, τη μείωση των εξόδων της παραγωγής των προϊόντων τους και για τη διασφάλιση της διάθεσης αυτών χωρίς μεσάζοντες προς όφελος της κοινωνίας.
Στηρίζουμε τα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών όπως αυτά κατατέθηκαν από τους φορείς και εκπροσώπους των (μείωση τιμής πετρελαίου, μείωση στο αγροτικό ρεύμα, απόδοση του  ΦΠΑ και των οφειλών του Υπουργείου προς τους Αγρότες) γιατί πιστεύουμε ότι η Ελληνική οικονομία, προκειμένου να ανασυγκροτηθεί, σε οποιοδήποτε οικονομικό ή νομισματικό περιβάλλον, οφείλει να επενδύσει στην ανόρθωση της πρωτογενούς παραγωγής.
Η επιστροφή της Ελληνικής οικονομίας στην πρωτογενή παραγωγή θα δώσει διέξοδο στην οικονομική κρίση, στην ανεργία και θα οδηγήσει στην καθιέρωση κυρίαρχης θέσης των Ελληνικών προϊόντων στη διεθνή οικονομία.
Πριν λοιπόν από κάθε είδους σχεδιαζόμενη επένδυση ή ανάπτυξη, οφείλει η Ελληνική Πολιτεία να υποστηρίξει έμπρακτα τους Έλληνες αγρότες και να ενισχύσει τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, ως παραδοσιακούς μοχλούς ανάπτυξης της πατρίδας μας.
Ιδιαίτερα η περιοχή μας, με τον πλούτο της αγροτικής γης που διαθέτει, έχει πολύ περισσότερους λόγους να ενδιαφέρεται για την πρόοδο του πρωτογενούς τομέα.
Κατά συνέπεια καμία ανάπτυξη δεν είναι δυνατό να ξεκινήσει, εάν δεν υποστηριχθεί η πρωτογενής παραγωγή, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οικονομίας και της κοινωνίας και θα δώσει άμεσα αποτελέσματα.
Προς την κατεύθυνση αυτή καλούμε την Κυβέρνηση,  τα συναρμόδια Υπουργεία και τους Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,  να συνταχθούν με τα δίκαια αιτήματα και τις θέσεις των Ελλήνων αγροτών, ώστε να αποκατασταθεί και αυξηθεί η παραγωγή ελληνικών προϊόντων, για να υπάρξουν  άμεσα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία.
Δηλώνουμε δε, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων θα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών του Δήμου μας,  αλλά και θα στηρίξει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του τις πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν στη ανόρθωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΑ ΜΕΛΗ
Γ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δ.ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ
Σ.ΔΡΕΝΙΟΣ
Π.ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ
Ι.ΚΟΝΤΟΥ
Π.ΜΙΧΑΣ
ΗΛ.ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ
Γ.ΣΔΟΝΑΣ
Π.ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ
Γ.ΦΙΛΟΣ
ΑΝ.ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΑΙΚ.ΧΑΤΖΙΝΑ
Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Π.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Δ.ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ
Π.ΝΙΚΑΣ
Θ.ΝΟΚΑΣ
ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
ΑΘ.ΣΚΟΥΜΑΣ
ΑΝΤ.ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ
Λ.ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο