Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Αυτός είναι ο χρυσαυγίτης νταής που σκότωσε με γροθιές την 23χρονη Φαίη


Παρότι σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για τις βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες που προκάλεσε στην άτυχη κοπέλα, και ενώ ο 15ος Ειδικός Ανακριτής έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης από τις 8 Απριλίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος νεαρός συνεχίζει ανενόχλητος να εμφανίζεται στα στέκια της Νέας Μάκρης.
Το «Εθνος της Κυριακής» αποκάλυψε το πρόσωπο του 25χρονου κατηγορούμενου για δύο υποθέσεις βιαιοπραγίας, εκ των οποίων η μία οδήγησε στον θάνατο τη νεαρή κοπέλα. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Στεφανάκη, η φωτογραφία του οποίου «φιγουράρει» ήδη στα αστυνομικά τμήματα της Νέας Μάκρης και της Αγίας Παρασκευής, μολονότι ο ίδιος παραμένει ελεύθερος.
Τη σκότωσε με τις γροθιές του
Το τι έγινε το μοιραίο βράδυ της 5ης Απριλίου δεν είναι μέχρι σήμερα απολύτως ξεκάθαρο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κάποια στιγμή το τηλέφωνο της Φαίης χτύπησε ενώ βρισκόταν στο σπίτι. Χωρίς να πάρει το κινητό ή την τσάντα της, η κοπέλα βγήκε για να συναντήσει τον φίλο της, Βαγγέλη. Κάποιο απροσδιόριστο γεγονός συνετέλεσε ώστε η συνάντησή τους να εκτροχιαστεί. Ο Στεφανάκης άρχισε να χτυπάει την ανυπεράσπιστη κοπέλα, η οποία έχασε την ισορροπία της και χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μένοντας αναίσθητη. Τα τραύματά της ήταν τόσο βαριά που τελικά κατέληξε μερικές εβδομάδες αργότερα...
«Θα πεθάνετε κομμούνια»
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 25χρονος προκαλεί με τη στάση και τη βίαιη συμπεριφορά του. Τον περασμένο Ιούνιο, λίγο πριν τις επαναληπτικές εκλογές, ο συγκεκριμένος με έναν φίλο του και έναν εκπαιδευμένο σκύλο ράτσας πιτ μπουλ είχαν επιτεθεί σε προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ που βρισκόταν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Φωνάζοντας «θα πεθάνετε κομμούνια» και «θα δείτε ποιος είναι ο Ηλίας» (σ.σ.: Κασιδιάρης), είχαν επιτεθεί και τραυματίσει τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη. Το 31χρονο θύμα αναγνώρισε τον Στεφανάκη στις φωτογραφίες που του έδειξαν στο αστυνομικό τμήμα, η επίθεση ταυτοποιήθηκε επίσημα από την ΕΛΑΣ και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Παρ' όλα αυτά, ο 25χρονος ποτέ δεν συνελήφθη, ούτε δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του. Μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, πληροφορίες λένε ότι ο πατέρας του επικοινώνησε με την αστυνομία, ενημερώνοντας πως ο ίδιος δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο γιος του. Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι ο 25χρονος δεν ανήκει σε καμία συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση, αλλά απλά έχει «βίαιη συμπεριφορά».
Λίγες μέρες μετά, η υπόθεση σταμάτησε να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης και εν τέλει ατόνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στεφανάκης εξακολουθούσε να κινείται μεταξύ Αγίας Παρασκευής, Γέρακα, Νέας Μάκρης και Μαραθώνα, παραμένοντας ωστόσο αφανής για την αστυνομία, που κατά τα άλλα τον αναζητούσε.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 25χρονος διαμένει μόνιμα στον Γέρακα, με τον πατέρα του, ο οποίος είναι συνταξιούχος μηχανικός αυτοκινήτων. Εχει τη φήμη του «νταή», του ανθρώπου που αν δεν «συμπαθήσει τη φάτσα σου» θα προκαλέσει καβγά, που δεν θα διστάσει να δείρει για το τίποτα. Καθόλου τυχαίο άλλωστε δεν είναι που ο Βαγγέλης Στεφανάκης φέρεται να περνάει μεγάλο μέρος του χρόνου του στα γυμναστήρια.
Οσοι τον ξέρουν καλά, μιλούν για έναν τύπο που με το «αντριλίκι» και το παρουσιαστικό του μπορεί και προσελκύει τις γυναίκες, πολλές από τις οποίες όμως, μόλις καταλαβαίνουν την «τρέλα που κουβαλάει» -όπως λένε χαρακτηριστικά- φεύγουν τρέχοντας. Λέγεται ότι κάποιες από αυτές, μετά το φλερτ, γνώρισαν σύντομα την... κόλαση, αφού ο 25χρονος πέραν των άλλων πρωταγωνιστούσε συχνά σε σκηνές ζηλοτυπίας.
Ωστόσο, αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ο Βαγγέλης Στεφανάκης έχει απασχολήσει και πριν από τον περασμένο Ιούνιο την αστυνομία για συμμετοχή σε καβγάδες και φασαρίες. Στο παρελθόν μάλιστα φέρεται να έχει συλληφθεί. Ετσι εξηγείται και το πώς η φωτογραφία του βρισκόταν ήδη στα χέρια των αστυνομικών, γεγονός που βοήθησε ώστε να τον ταυτοποιήσουν ως δράστη της επίθεσης στην Αγία Παρασκευή μετά την περιγραφή που έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος. Εκτοτε υποτίθεται ότι αναζητούνταν, μάταια όμως, αφού μόλις καταλάγιασε ο θόρυβος, εκείνος βγήκε ξανά στην πιάτσα, κυκλοφορώντας ελεύθερος. Ετσι ο καιρός κύλησε και πριν από περίπου τρεις μήνες ο Βαγγέλης Στεφανάκης συνδέθηκε με τη Φαίη Μπλάχα, μια πανέμορφη κοπέλα 23 ετών.
Η ζήλια για την όμορφη κοπέλα κατέληξε σε τραγωδία
Ως μια πρόσχαρη κοπέλα, που ήταν πάντοτε ευγενική και χαμογελαστή, περιγράφουν τη Φαίη Μπλάχα οι άνθρωποι που την ήξεραν. Στη σύντομη ζωή της, η 23χρονη είχε κερδίσει τη συμπάθεια των γειτόνων, που εκφράζουν βαθιά λύπη για την απώλειά της.
Η Αθανασία-Ευθυμία, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νέα Μάκρη, όπου διέμενε με τους γονείς, την αδερφή και τον σύζυγό της, καθώς και τη γιαγιά της. Μαζί τους, κατοικεί και μια οικιακή βοηθός, προκειμένου να φροντίζει την άρρωστη μητέρα της. Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι η 23χρονη εργαζόταν σε καφετέρια της περιοχής και όλα της τα χρήματα τα έδινε για την περίθαλψη της μητέρας της. Ηταν πολύ δεμένη με τη μεγαλύτερη αδερφή της, με την οποία μοιραζόταν τα πάντα.
Πριν από περίπου τρεις μήνες, η Φαίη γνώρισε από κοινή παρέα τον Βαγγέλη Στεφανάκη και έγιναν ζευγάρι.
Συνεχώς στο πλευρό της
Οπως δήλωσε η αγαπημένη της φίλη Δάφνη, που δεν έφυγε ούτε στιγμή από το πλευρό της στο νοσοκομείο, «μετά τη γνωριμία της με το συγκεκριμένο άτομο, η Φαίη είχε απομακρυνθεί.
Τελευταία δεν είχαμε πολλές επαφές. Τις τελευταίες εβδομάδες η ένταση προοδευτικά κορυφωνόταν. Ο Βαγγέλης άρχισε να τη ζηλεύει παράφορα, θέλοντας να ελέγχει την κάθε της κίνηση. Η 'αστυνόμευση' που εκδηλωνόταν με... ανακρίσεις του τύπου 'πού πήγες για καφέ;', μέχρι και 'με ποιους μίλησες, τι ρούχα φόρεσες;' δημιουργούσε ένταση. Δεν ήταν λίγες οι φορές που δικοί της άνθρωποι την έβλεπαν στενοχωρημένη, καθώς η κατάσταση με τον φίλο της είχε αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη», τόνισε η φίλη της άτυχης κοπέλας.
Μυστήριο για το πως πέθανε η άτυχη κοπέλα
Μυστήριο καλύπτει τις ακριβείς συνθήκες του θανατηφόρου ξυλοδαρμού της. Πηγές αναφέρουν ότι επί μία ώρα ο 25χρονος τριγύριζε με το πολυτελές αυτοκίνητό του την κοπέλα στη Νέα Μάκρη, περιμένοντάς τη να συνέλθει. Οταν κατάλαβε ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή, πήρε την αδερφή της και μαζί την οδήγησαν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί, ως όφειλαν, ενημέρωσαν την αστυνομία... Αρχικά η αδελφή της Φαίης και ο σύζυγός της δήλωσαν στην αστυνομία ότι δεν γνώριζαν ποιος έφερε την κοπέλα σ' αυτή την κατάσταση. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα κλήθηκαν ξανά στο τμήμα, για να δώσουν τελικά μια διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων. Η αδελφή της φέρεται να εξήγησε στους αστυνομικούς τη σχέση του Στεφανάκη με την αδελφή της, τις εκρήξεις και τη ζήλια του και για τον λόγο αυτό ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του και πλέον καταζητείται. Δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της αδερφής της.
Μέχρι την περασμένη Δευτέρα, η Φαίη βρισκόταν διασωληνωμένη στο νοσοκομείο. Είκοσι τέσσερις μέρες μετά τον ξυλοδαρμό της, η κοπέλα κατέληξε... Οι οικείοι της δώρισαν τα όργανα της 23χρονης σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη...
Τώρα, ο Βαγγέλης Στεφανάκης θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία. Μένει να βρεθεί από την αστυνομία και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

από permisospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο