Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Τελευταία ευκαιρία για το ΕΣΠΑ


Τελευταία ευκαιρία έχουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες για ενισχύσεις από το μεγάλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ύψους 456 εκατ. ευρώ για τους κλάδους της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαΐου και, όπως έχει αποσαφηνιστεί από το υπουργείο Ανάπτυξης, δεν πρόκειται να δοθεί παράταση. Μάλιστα μέχρι την περασμένη εβδομάδα είχαν επεξεργαστεί 12.100 προτάσεις, αριθμός ο οποίος πρόκειται να αυξηθεί θεαματικά μέχρι να κλείσει η ειδική ιστοσελίδα για την αποστολή αιτημάτων (www.ependyseis.gr).

Όπως αναφέρει το «Έθνος», το πρόγραμμα αφορά περί τις 500 επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες των προαναφερόμενων κλάδων της οικονομίας. Μπορούν να συμμετάσχουν υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις που θέλουν να χρηματοδοτηθούν για δαπάνες σε κτιριακές εγκαταστάσεις, αγοράς μηχανημάτων, εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων, απόκτησης λογισμικού καθώς και προβολής – προώθησης.

Τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 40% έως 60% και το εύρος των επενδυτικών προτάσεων που μπορούν να καταθέσουν και να πετύχουν σε αυτό τη χρηματοδότηση νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις είναι και για τις τέσσερις κατηγορίες από 20.000 έως 300.000 ευρώ.

Ενδεικτικά, ανά κλάδο, οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται είναι:

Μεταποίηση: Μεταποίηση τροφίμων, όπως αρτοποιία, παραγωγή παγωτών, μακαρονιών κ.λπ. Επαγγέλματα οικοδομής, όπως κατασκευαστές μεταλλικών πορτών και παραθύρων, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ψυκτικοί, ξυλουργοί, όσοι τοποθετούν πλακάκια σε δάπεδα και τοίχους καθώς και υαλοπίνακες αλλά και εκείνοι που κάνουν επιχρίσεις κονιαμάτων (σοβατζήδες), όπως οι κατασκευαστές στεγών κ.λπ.

Τουρισμός: Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, χώροι κατασκήνωσης κ.λπ.
Εμπόριο – υπηρεσίες: Συνεργεία αυτοκινήτων και συγκεκριμένα συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, φροντιστήρια ξένων γλωσσών και υπηρεσίες εκπαίδευσης μέσω Διαδικτύου, χονδρικό εμπόριο τροφίμων, χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων και βιομηχανικών προϊόντων, υπηρεσίες χώρων στάθμευσης, προγραμματιστές ηλεκτρονικών συστημάτων, υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων, ταξιδιωτικά πρακτορεία, κηπουροί, εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων, υπηρεσίες εκμετάλλευσης κτήματος για διενέργεια εκδηλώσεων κ.λπ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τηλέφωνα και ιστοσελίδες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες στον ΕΦΕΠΑΕ στο τηλέφωνο 210-6985210 και στο γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλέφωνο 8011136300. Η προκήρυξη της δράσης και ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες www.antagonistikotita.gr www.espa.gr και www.efepae.gr

Πηγή: Το Έθνος




exeisminima.gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο