Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ασύλληπτη πρόκληση Χατζηδάκη!



Ο υπουργός της ύφεσης παρουσιάζει ως ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών την πώληση του μεριδίου της Hochtief στο Ελευθέριος Βενιζέλος!

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στο «Ελ. Βενιζέλος», μετά την ανακοίνωση πώλησης της Hochtief Airport GmbH, που κατέχει το 26,6% του ΔΑΑ, σε καναδικό fund, ο υπουργός έκανε λόγο για «θετική εξέλιξη», η οποία όπως είπε, «δείχνει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και βοηθά στην προσπάθεια για την προσέλκυση επενδυτών».

Αντί να σιωπήσουν μετά το πρωτοφανές φιάσκο που παραπέμπει σε ...αποικία και όχι ανεξάρτητο κράτος, προσπαθούν να παρουσιάσουν ως "επενδυτική επιτυχία" την μεταφορά μίας αποικιοκρατικής (όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς) σύμβασης από την ιδιωτική εταιρεία που την επέτυχε!
Θα καταλαβαίναμε αυτές τις δηλώσεις εάν είχε πωληθεί μέρος του ποσοστού που κατέχει το δημόσιο. Τότε ναι, θα μιλούσαμε για προσέλκυση επενδυτών και ψήφο εμπιστοσύνης. Το ότι η Hochtief αποχωρεί παρά την λεόντειο σύμβαση, θα έπρεπε να προβληματίσει για τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και όχι να γίνει αντικείμενο πανηγυρισμών, ειδικά όταν υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην όλη διαδικασία.
Ο κύριος Χατζηδάκης λοιπόν οφείλει τώρα να απαντήσει στο απλό ερώτημα: Ήταν ενημερωμένος για την διαδικασία και τις ενέργειες της Γερμανικής εταιρείας; Εάν ναι, ενημέρωσε τον νέο αγοραστή για τις υποχρεώσεις του πωλητή προς το δημόσιο;
Εάν δεν ήταν ενήμερος, ήλθε σε επαφή με το Καναδικό Fund, ώστε να το ενημερώσει για τις υποχρεώσεις και τις οφειλές της Γερμανικής εταιρείας προς το Ελληνικό δημόσιο; Εάν δεν το έχει κάνει, τότε βρισκόμαστε ενώπιον μίας εξαιρετικά δύσοσμης υπόθεσης. Η οικονομία πλέον δεν έχει περιθώρια εκμετάλλευσης αποικιακού τύπου για να πλουτίζουν τρίτοι στις πλάτες της χώρας.


Newsbomb.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο