Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Συνελήφθη 93χρονος που ήταν φρουρός στο Άουσβιτς


Η εισαγγελία της Στουτγάρδης, ανακοίνωσε σήμερα, ότι συνελήφθη στη Γερμανία, ένας 93χρονος, για τον οποίο πιστεύεται πως ήταν φρουρός στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

«Οι άνδρες του εγκληματολογικού της αστυνομίας της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ενεργώντας βάσει εντάλματος που είχε εκδώσει η εισαγγελία της Στουτγάρδης, συνέλαβαν στο σπίτι του έναν 93χρονο πρώην εργαζόμενο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, ο οποίος ήταν μέλος της υπηρεσίας των φρουρών από το φθινόπωρο του 1941 ως το κλείσιμο του στρατοπέδου το 1945 και είναι ύποπτος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία », αναφέρει η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

«Μετά την έρευνα που έγινε στο διαμέρισμά του, παρουσιάστηκε ενώπιον ενός δικαστή για την έκδοση απόφασης όσον αφορά την κράτησή του και το αν θα τεθεί υπό προσωρινή κράτηση», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι «ετοιμάζεται το κατηγορητήριο σε βάρος του».

Η εισαγγελία δεν έδωσε στην δημοσιότητα καμία άλλη πληροφορία όσον αφορά το όνομα του συλληφθέντος, αλλά, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για έναν άνδρα που ονομάζεται Χανς Λίπσις, ο οποίος γεννήθηκε στην Λιθουανία, και κατοικεί στο Άαλεν της νοτιοδυτικής Γερμανία.

Στην φετεινή έκθεσή του το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ κατατάσσει τον Λίπσις στην τέταρτη θέση του καταλόγου του με τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες ναζί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο