Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μεγάλη κίνηση στην αγορά της Λιβαδειάς χωρίς όμως αντίστοιχους τζίρους


Σε δύσκολη θέση συνεχίζουν να βρίσκονται οι έμποροι οι οποίοι όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ Κώστας Παπασπύρου είδαν να σημειώνεται πρόσκαιρα κάποια κίνηση στην αγορά την περίοδο του Πάσχα ωστόσο δεν ήταν τέτοια που θα έδινε μια ανάσα.
«Οι πρώτες ημέρες της εορταστικής περιόδου παρουσίασαν μια διαφορετική κινητικότητα δίνοντας την αίσθηση ότι ίσως κάτι να γινόταν. Ωστόσο η εξέλιξη σε ότι αφορά στην αγοραστική κίνηση δεν διάφερε από την γενικότερη κατάσταση που έχει περιέλθει το εμπόριο τα τελευταία χρόνια», είπε ο κ. Παπασπύρου και πρόσθεσε: «Τελικά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα αν και φέτος ήταν πολλοί εκείνοι που επισκέφθηκαν τη Λιβαδειά. Μάλιστα σε ορισμένες κατηγορίες καταστημάτων δεν υπήρξε η παραμικρή μεταβολή προς το καλύτερο της κίνησης που παρουσίασαν».
Σύμφωνα με τον κ. Παπασπύρου αισθητή ήταν στην αγορά η κατάργηση του δώρου γεγονός το οποίο οδήγησε σε μία μείωση της αγοραστικής κίνησης σε ποσοστό περίπου 20% σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους των προηγούμενων ετών.
«Περιμέναμε κάποια αύξηση του τζίρου δεν περιμέναμε όμως να σωθούμε από τις γιορτές», είπε ο Κ. Παπασπύρου και συμπλήρωσε: «Υπήρχαν οφειλές και χρέη που ακολουθούσαν από τους προηγούμενους μήνες και η οποία αύξηση στην κίνηση στα καταστήματα δυστυχώς δεν μπορούσε να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα».
Σε ότι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις 52 Κυριακές του έτους ο πρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς τόνισε ότι πρόκειται για παρεμβάσεις «παράλογες, εκτός τόπου και χρόνου» που σε καμία περίπτωση «δεν βοηθάνε στην οικονομική κατάσταση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά ούτε και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»
Τέλος έκανε γνωστό ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς «δεν πρόκειται να ακολουθήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις 52 Κυριακές» επισημαίνοντας ότι η τοπική αγορά «έχει τους δικούς της ρυθμούς και τρόπους λειτουργίας».
Και κατέληξε: «Οι μέρες που τα καταστήματα είναι ανοιχτά είναι αρκετές για να κάνει ο καταναλωτής τις αγορές του. Εκείνο που λείπει είναι η αγοραστική δύναμη και όχι οι ημέρες».
viotiki-ora.gr


permisospress


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο