Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Θέλετε νέο αντιρατσιστικό νόμο; Θα εισπράξετε σύντομα εκλογές…


Διαβάζω τον τελευταίο καιρό για την πρόθεση της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τον ρατσισμό με αυστηρές ποινές. Η συγκεκριμένη κίνηση προβλέπεται να γίνει με νόμο που θα περιλαμβάνει “αυστηρές” ποινές φυλάκισης, πρόστιμα ως 20000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους παραβάτες, ακόμα και για απλή έκφραση μη πολιτικά ορθής “ρατσιστικής” γνώμης.

Οι εμπνευστές του περίφημου αυτού νόμου φαίνεται ότι για κάποιο λόγο έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και δεν σκέπτονται λογικά.
Τα φαινόμενα ρατσισμού μπορεί να είναι υπαρκτά, αλλά σαν φαινόμενο μπορούν να αντιμετωπισθούν με υπαρκτούς νόμους και δεν χρειάζονται νέο και ειδικό νομικό οπλοστάσιο για εγκλήματα βίας.
Ένας νόμος σε μία δημοκρατία έχει νόημα όταν τιμωρεί τις παράνομες πράξεις και όχι όταν δικάζει το φρόνημα ή προληπτικά την σκέψη.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι όσοι διαπράττουν εγκλήματα ρατσιστικού μίσους σπάνια συλλαμβάνονται.

Και όταν αυτό γίνει συμπτωματικά τα ΜΜΕ μας πληροφορούν για την σύλληψη και το εικαζόμενο πολιτικό στίγμα των δραστών πχ οπαδός της Χρυσής Αυγής, αλλά σπάνια μας δείχνουν και την σχετική τιμωρία τους.

Αυτό γίνεται γιατί κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν θα ήθελε να ηρωοποιήσει κάποιους θερμοκέφαλους οπαδούς, ούτε θα επιθυμούσε η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής να φιλοξενηθεί στις φυλακές, όπου σίγουρα θα εύρισκε νέους οπαδούς και μάλιστα εκπαιδευμένους στο σπορ του ρατσισμού.

Οι φυλακές είναι γεμάτες ασφυκτικά με ξένους κακοποιούς και ο συνωστισμός Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων σίγουρα δημιουργεί ρατσιστικές αντιπαλότητες.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα επιχειρούσαν να υποδαυλίσουν την σχετική διαμάχη για να εξασφαλίσουν την ησυχία τους και τον καλύτερο έλεγχο της φυλακής, αλλά αυτό θα εμφάνιζε τους ρατσιστές ως προνομιούχα ομάδα. Θα αρκούσε μία δήλωση του φυλακισμένου ότι είναι οπαδός της συγκεκριμένης ιδεολογίας και θα μεταφερόταν για προληπτικούς λόγους σε κελλί με λιγότερους ομοιδεάτες του και με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και διατροφής.

Κανένας σωφρονιστικός υπάλληλος δεν θα διακινδύνευε να έχει απέναντι του οργανωμένους οπαδούς πολιτικού κόμματος εντός και εκτός φυλακής.

Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό με την χρήση της απλής λογικής και της απλής εμπειρίας.
Εξάλλου όπου προέκυψε δικαστήριο για τα μέλη του συγκεκριμένου κόμματος οι ποινές έπεσαν στα μαλακά ή υπήρξαν και αθωώσεις. Το γεγονός αυτό δεν έγινε τυχαία, ούτε οφείλεται σε ανεπάρκεια της δικαιοσύνης ή των νόμων.
Και ο Χίτλερ φιλοξενήθηκε στις γερμανικές φυλακές επί εξάμηνο, αλλά μην ξεχνάμε ότι εκεί έγραψε το πολιτικό του μανιφέστο με τον προφητικό τίτλο ο αγών μου, πριν ξεκινήσει καν τον δρόμο του προς την εξουσία.
Η φυλάκιση πάντα προωθούσε το φρόνημα και την αποτελεσματικότητα των αγώνων οποιουδήποτε επαναστάτη και η διαπίστωση αυτή ισχύει και για τους αριστερούς και για τους δεξιούς και για τους φασίστες.

Ας εξετάσουμε τώρα ένα πιθανό σενάριο μετά την ψήφιση ενός αντιρατσιστικού νόμου σαν αυτόν που προτείνεται από τους ανεγκέφαλους.
Κάποιος επώνυμος βουλευτής του συγκεκριμένου κόμματος μετά από ρατσιστικό παραλήρημα από το βήμα της βουλής χαιρετάει “ελληνικά” σαν ρωμαίος λεγεωνάριος και πλακώνεται στο μπουνίδι με αντίπαλο βουλευτή αριστερού κόμματος. Πάνω στον καβγά τραβάει και το περίστροφό του και χτυπάει με τη λαβή του στο πρόσωπο έναν από τους υπαλλήλους της βουλής που προσπαθεί να τους χωρίσει.

Καλείται ο εισαγγελέας και η αστυνομία και ο βουλευτής συλλαμβάνεται και παραπέμπεται στο αυτόφωρο για να δικασθεί με τον νέο νόμο.
Τι αναμένετε να συμβεί; Nα καταδικασθεί; Nα προφυλακισθεί μέχρι την δίκη του στο ίδιο κελλί με τον κο Τσοχατζόπουλο, ας πούμε;
Να το δεχθώ ως πιθανό ενδεχόμενο. Η ποινή μπορεί να είναι με αναστολή και να μην τρέχει κάστανο μετά από 4 ημέρες μέχρι το Εφετείο…
Ας υποθέσουμε όμως ότι καταδικάζεται σε αυστηρή ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή και με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων όπως προβλέπει ο νέος νόμος.

Ο βουλευτής θα καταγγείλει πολιτική δίωξη και μετά θα παραιτηθεί από το αξίωμα του, που δεν του επιτρέπει ο νόμος να κατέχει μετά την στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Οι αναπληρωματικοί του θα παραιτηθούν σε ένδειξη ελάχιστης πολιτικής συμπαράστασης και θα πρέπει να γίνουν αναπληρωματικές τοπικές εκλογές για την έδρα του.

Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα:

1. Nα επιλέξουν τα υπόλοιπα κόμματα να μην κατεβάσουν υποψήφιο. Το αποτέλεσμα: Να εκλεγεί στη θέση του ένας σκληροπυρηνικός υποψήφιος με ποσοστό 60% μόνο με τους ψήφους του κόμματος του, αν έχουμε 40% αποχή και λευκά…

2. Να επιλέξει ένα κόμμα να κατεβάσει υποψήφιο πχ η ΝΔ. Το αποτέλεσμα θα είναι 18% ΝΔ ΚΑΙ 42% Χ.Α με 40% αποχή και λευκό. Αν είναι το ΠΑΣΟΚ ή ΚΚΕ θα έχει ποσοστό 8% και 52% η Χ.Α. Αν είναι η ΔΗΜΑΡ το ποσοστό μπορεί να είναι 21% και 39% Χ.Α. αντίστοιχα.
Τα ποσοστά σας φαίνονται εξωπραγματικά και νομίζετε ότι υπερβάλλω?
Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι μπορεί να είμαι και συντηρητικός στις προβλέψεις μου αν τύχει και η κενή έδρα βρίσκεται σε αστική περιοχή με 27% ανεργία και 54% ανεργία των νέων…

3. Το τρίτο ενδεχόμενο που μάλλον είναι αδύνατο να συμβεί είναι να κατεβάσουν όλα τα κόμματα υποψήφιο.

Τότε η αποχή θα μείνει πάλι 40%, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι μία έγκυρη δημοσκόπηση για τις εκλογές του προσεχούς Ιουνίου 2014, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα με τουλάχιστον 3% διαφορά από το επόμενο, το δεύτερο κόμμα θα απέχει από το τρίτο 3% και δύο γνωστά κόμματα θα μείνουν εκτός βουλής.

‘Ενα παρόμοιο αποτέλεσμα θα οδηγούσε στην άμεση πτώση της τρικομματικής κυβέρνησης…

Περισσότερα δεν γράφω ως προβλέψεις, αλλά νομίζω ότι καταλάβατε για ποιό λόγο όλοι έγιναν ξαφνικά αντιρατσιστές και φοβούνται την Χρυσή Αυγή.

Σίγουρα μπορεί κάποιοι κακόβουλοι να θεωρήσουν ότι δεν ξέρω τι λέω ή ότι κάνω προπαγάνδα υπέρ κάποιου κόμματος.

Μπορούν να πιστεύουν ό,τι θέλουν, αλλά να ξέρουν ότι ιστορικά ο φασισμός σαν φαινόμενο προωθείται προς την εξουσία από πολιτικά λάθη των αντιπάλων του.

Ας διαβάσουν λίγη πολιτική ιστορία και θα καταλάβουν πολλά από όσα συμβαίνουν σήμερα.
Δεν είναι τυχαία γεγονότα, αλλά προσχεδιασμένα επεισόδια μίας σύγκρουσης με θύμα τον ελληνικό λαό.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφύγει τα λάθη αν πάψει να παρακολουθεί και να υπακούει τις παραινέσεις των ΜΜΕ.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τις αυτοκτονίες των ελλήνων καθημερινά και ευαγγελίζονται την σωτηρία μας με παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος πριν αυτό εξαγγελθεί επισήμως.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν εμφανίζουν τους ηγέτες των κομμάτων στα τηλεοπτικά παράθυρα και αποφεύγουν να μας πληροφορήσουν ότι η βουλή στην ουσία δεν λειτουργεί.

Αν η βουλή λειτουργούσε κανονικά δεν θα χρειάζονταν πολυνομοσχέδια ενός άρθρου να ψηφίζονται με την διαδικασία του κατεπείγοντος, δεν θα κυβερνιόταν η χώρα με προεδρικά διατάγματα νομοθετικού περιεχομένου, ο πρωθυπουργός θα εμφανιζόταν τακτικά στην βουλή και ο κρατικός μηχανισμός δεν θα έδειχνε συνεχώς εικόνα διάλυσης και παρακμής.

Στην ουσία αυτό που έχουμε είναι μία επανάληψη της Δημοκρατίας της Βαιμάρης: μία καρικατούρα δημοκρατίας με ηγεσία εκτός Ελλάδος, εκτός πραγματικότητας και πολιτικού ρεαλισμού.

Τότε οι κυβερνήσεις έπεφταν εξαιτίας διαπιστωμένης ανικανότητας στην διαχείριση της οικονομίας και της ανεργίας.

Αυτό αναμένεται να συμβεί προσεχώς και στην Ελλάδα, ειδικότερα αν η χώρα δεν λάβει εγκαίρως στις 20 Μαίου μία αναμενόμενη δόση.
O πολιτικός χρόνος μέχρι τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου κρύβει διεθνώς εκπλήξεις και κινδύνους.

Ποιός θα πίστευε πριν ένα χρόνο ότι ο ΜΠΑΡΟΖΟ θα μίλαγε για ανάπτυξη και θα διαφωνούσε δημόσια με τον ΣΟΙΜΠΛΕ;

Η καταψήφιση του προυπολογισμού λιτότητας από το ευρωκοινοβούλιο χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για τα μη εκλεγόμενα από τους πολίτες όργανα της τρόικας: Το 2014 ο ΜΠΑΡΟΖΟ και ο ΡΕΝ θα χάσουν το αξίωμα τους και το ευρωκοινοβούλιο θα γεμίσει βουλευτές που δεν θα μασάνε τα λόγια τους…

by Son Ofeon

Πηγή: Θέλετε νέο αντιρατσιστικό νόμο; Θα εισπράξετε σύντομα εκλογές… - RAMNOUSIA 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο