Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Η επίθεση Βορίδη σε Ανδρέα βάζει «φωτιά» και διχάζει την συγκυβέρνηση

«Φωτιά» έχει βάλει στην συγκυβέρνηση η ομιλία του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και η αναφορά του ότι ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, ευθύνεται για την καταστροφή της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και του μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη.

Μάλιστα όπως λένε από την Ιπποκράτους το ΠΑΣΟΚ έχει μεταφέρει αρμοδίως τη δυσφορία του για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας πάντως μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕGA τόνισε ότι επιμένει στις απόψεις του , τονίζοντας ότι είναι διαφορετικός ο ρόλος της κυβέρνησης και διαφορετικός ο ρόλος του κάθε κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά ,«ο σχηματισμός της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι χάσαμε την ιδεολογική μας ταυτότητα».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «άλλο είναι το ζήτημα της δημιουργίας της κυβέρνησης και άλλο η ιδεολογική μάχη έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία».

«Έχω ακούσει πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ να ασκεί κριτική στις κυβερνήσεις της ΝΔ και όχι στο συνέδριο του αλλά μέσα στο κοινοβούλιο», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

Λάδι στη φωτιά από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» εμφανίστηκε σύμφωνος με την ουσία της τοποθέτησης Βορίδη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Γεωργιάδης αν και χρέωσε εμμέσως την ένταση της ομιλίας Βορίδη στο κομματικό ακροατήριο ενώπιον του οποίου αυτή διεξήχθη, είπε:

«Εκανε μία ομιλία σε ένα κομματικό ακροατήριο και είπε πράγματα που ίσως μπορεί κανείς να διαφωνεί με την ένταση, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί στα σοβαρά να αμφιβάλει ότι τη δεκαετία του '80 ξεκίνησε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας».

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με την εκτίμηση ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου φταίει για όλα τα δεινά της χώρας ο κ. Γεωργιάδης απάντησε:

«Δεν ξέρω αν φταίει για όλα τα δεινά της χώρας, αυτό είναι υπερβολικό.

Κανείς δεν φταίει για όλα τα δεινά της χώρας. Σίγουρα όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου και η πολιτική που ακολούθησε τη δεκαετία του '80, απεδείχθη απολύτως καταστροφική για τη χώρα.

Γι΄ αυτό και ο Ανδρέας Παπανδρέου στη δεύτερη φάση της πρωθυπουργίας του, από το 1993 και μετά, είχε ασκήσει εντελώς διαφορετική πολιτική Για να φύγει και λίγο η υποκρισία από αυτή τη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης που αναφερόμενος στο δημόσιο δανεισμό της δεκαετίας του '80 χρησιμοποίησε το παράδειγμα ενός δανείου που συνήφθη έναντι 1 δισ. και αποπληρώθηκε 25 δισ. το 2010.

Κωνσταντινόπουλος: Κάποτε φώναζε φωτιά και τσεκούρι σε Καραμανλή και ΝΔ

Με σφοδρότητα επιτέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον Μάκη Βορίδη για τις δηλώσεις του στο συνέδριο της ΝΔ περί καταστροφής της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι ο κ. Βορίδης τα λέει αυτά, διότι θέλει να αποκτήσει ακροατήριο εντός της ΝΔ, τον χαρακτήρισε υποκριτή και εμφάνισε φυλλάδιο παλαιότερης ομιλίας του Μάκη Βορίδη, ως Ελληνικό Μέτωπο, στο οποίο ζητούσε να ..πέσει φωτιά και τσεκούρι στη ΝΔ και στον Κώστα Καραμανλή.

Είπε επίσης, ότι "ο κ. Βορίδης στο παρελθόν αγωνιζόταν για σε τάξεις που προσπαθούσαν να καταλύσουν την δημοκρατία".

Πάγκαλος: Ψάχνει για ψηφαλάκια o Βορίδης

Ψηφοθήρα χαρακτήρισε τον Μάκη Βορίδη ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ περί καταστροφής της Ελλάδας από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega, ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για «συνθηματολογία του κ. Βορίδη», τον κάλεσε «να μας πει ποια είναι η καταστροφή της χώρας» και συνέχισε: «Ο κ. Βορίδης έχει μία πλευρά ψηφοθήρα και είναι κρίμα γιατί είναι άτομο με πολύ μεγάλες ικανότητες. Δεν έχει καταλάβει ότι ο καιρός έχει περάσει για τέτοιου είδους πολιτικούς», υπογράμμισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Και συνέχισε: «Οι ψηφοθήρες αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται, τους παίρνει χαμπάρι ο κόσμος και τους στέλνει εκεί που πρέπει».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατέληξε: «Ας αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν είναι για το στόμα του».


 iefimerida.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο