Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Τι θα γίνει με τους 12.500 δημοσίους ως τα τέλη Ιουλίου

Εφικτό θεωρεί το ελληνικό κλιμάκιο της Ομάδας Δράσης το ενδεχόμενο οι κατάλογοι με τα ονόματα των 12.500 υπαλλήλων να είναι έτοιμοι μέχρι τα τέλη του Ιουλίου.
Με κομμένη την ανάσα χιλιάδες Δημόσιοι και Δημοτικοί υπάλληλοι αναμένουν τα αποτελέσματα και της σημερινής σύσκεψης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριακού Μητσοτάκη με την Τρόικα. Ενδεικτική, της πιθανότητας σήμερα να υπάρξει τελικά απόφαση για το μείζον θέμα είναι η χθεσινοβραδινή τοποθέτηση ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα κατά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομικών: «Είμαστε πολύ κοντά, δεν έχει αλλάξει τίποτε από αυτά που ξέρατε, ελπίζουμε αύριο να κλείσουμε» τοποθετώντας τις όποιες εξελίξεις προκύψουν εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.
Σε ότι αφορά τον κατάλογο με τα ονόματα η προϋπόθεση αυτή φαίνεται να είναι απαραίτητη, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι 12.500 μετακινήσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ήδη είναι γνωστά τα ονόματα των 5.000 εκπαιδευτικών που μετατάσσονται και των 3.500 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας.
Σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Αστυνομία, στην κατάργηση της οποίας αντιδρούν τόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και η ΚΕΔΕ, οι περίπου 3.500 υπάλληλοι σχεδιάζεται να μετακινηθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να συνδράμουν στην καταπολέμηση του παραεμπορίου, στον έλεγχο των καταστημάτων, στην επίδοση εγγράφων και στη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας. Ωστόσο, πρόσθετος «πονοκέφαλος» στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, και η οπλοφορία των υπαλλήλων αυτών που αναμένεται να κριθεί ανά άτομο και κατά περίπτωση.
Μιχελάκης: «Όταν υπάρξει οριστική συμφωνία θα σας ενημερώσουμε»
Νέα δεδομένα σχετικά με τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι προέκυψαν μετά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι της Τρόικας με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.
Η τρόικα φέρεται να διατυπώνει ενστάσεις στην πρόταση των δύο υπουργών, επιδιώκοντας οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία να μετακινηθούν άμεσα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ζητώντας να μεσολαβήσουν τρεις μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα.
Στη συνάντηση αυτή, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε, ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι. «Όταν υπάρξει οριστική συμφωνία θα σας ενημερώσουμε» φέρεται να είπε ο κ. Μιχελάκης στους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν ανακριβή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Εσωτερικών δεν γνώριζε για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας
Πάντως, το θέμα αυτό απασχόλησε και τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών μαζί με τα υπόλοιπα θέματα της κινητικότητας στο Δημόσιο, ενώ τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών θα ξεκινήσει από τις δύο μετά το μεσημέρι μαραθώνιες συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για τη Δευτέρα, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και κάλεσε στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Παράλληλα, στις 11 το πρωί του Σαββάτου προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών έξω από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου.
Εντωμεταξύ, τη διαφωνία του με την υπαγωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας σε δήλωσή του ότι «την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της».3.500 δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.
Δυσφορία για τους δημοτικούς αστυνομικούς
Δυσφορία προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η πρόθεση Τρόικας και κυβέρνησης να μετακινηθούν δημοτικοί αστυνομικοί στην Αστυνομία!
Αξιωματικός της Αστυνομίας είπε στο Newsbomb.gr: «Έτσι που το πάει η Τρόικα και η κυβέρνηση στο τέλος θα μας φέρουν εδώ και παπάδες! – Τι σχέση έχουν με την Αστυνομία αυτοί οι άνθρωποι;».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το θέμα αναμένεται και επίσημη αντίδραση από πλευράς των συνδικαλιστικών οργάνων της Αστυνομίας, ενώ επισημαίνουν τα προβλήματα που ανακύπτουν με τους δημοτικούς αστυνομικούς και την λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.
Πρώτα από όλα επισημαίνουν, ότι οι αστυνομικοί εδώ και χρόνια προέρχονται πλέον από Πανελλαδικές Εξετάσεις, εκπαιδεύονται επί σειρά ετών στο αντικείμενό τους και αποκτούν γνώσεις πέραν των όσων άλλων και ποινικού δικαίου.
Σε μία τέτοια περίπτωση επισημαίνουν, ότι πολύ απλά θα δοθεί οπλισμός σε μη εκπαιδευμένο προσωπικό, σε κόσμο που δεν γνωρίζουν τα προσόντα τους και που βέβαια δεν γνωρίζουν στο βαθμό που απαιτείται την νομοθεσία μίας χώρας που θα κληθούν να εποπτεύουν την εφαρμογή της.
Επίσης στην Αστυνομία πλέον τα κενά αγγίζουν τα 6.000 άτομα, λόγω των αποστρατεύσεων και αναμένεται η περαιτέρω μείωση του προσωπικού, αφού ήδη έχει μπει σε εφαρμογή το «πάγωμα» εισαγωγής νέων δοκίμων στις Σχολές της Αστυνομίας για δύο έτη.
Σε αυτό το σημείο αναρωτιούνται οι αστυνομικοί εάν η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει ένα μάχιμο και επαγγελματικό προσωπικό με «μετακινούμενους» δημοσίους υπαλλήλους και αναρωτιούνται επίσης εάν αυτό έχει κάποιο όριο και εάν η Πολιτεία έχει έστω θεωρητικά αναρωτηθεί τις δυσλειτουργίες που θα προκαλέσει εντός ενός οργανισμού του Κράτους που ασχολείται με το αγαθό ...της Δημόσιας Ασφάλειας και όχι της βεβαίωσης κλήσεων για παράνομη στάθμευση...

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο