Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πόλεμος Πάνου Καμμένου - ΔΟΛ

Πόλεμος μεταξύ του εκδοτικού συγκροτήματος του ΔΟΛ και του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου έχει ξεσπάσει με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το οποίο κάνει λόγο για "περίεργη" διαδρομή του σκάφους "Iliatoras of London" της οικογένειας Καμμένου το οποίο έως πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους. Τι απαντά ο Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο πατέρας του Πάνου Καμμένου είχε στην ιδιοκτησία του το σκάφος "Iliatoras of London" από το 1993. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι μετά από έρευνα που έκανε διαπίστωσε ότι το 18μετρο σκάφος δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010.

Την καταγγελία είχε κάνει πρώτος ο νυν υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης και στα τέλη Απριλίου ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει ότι το σκάφος είναι δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές αρχές.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε παρουσιάσει έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ιδιοκτήτης του "Iliatoras of London" ήταν μια υπεράκτια εταιρεία.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ από την έρευνα που έκανε η εφημερίδα προκύπτουν δυο στοιχεία:

- Σε επίσημη έκθεση εταιρείας εκτιμητών η οποία κλήθηκε ν' αποτιμήσει το 2007 το "Iliatoras of London" ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μνημονεύεται ως ο "owner" (ιδιοκτήτης) του σκάφους.

- Έναν χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2008, εξοφλείται από την υπεράκτια εταιρεία που φερόταν ως ιδιοκτήτρια του σκάφους, δάνειο που είχε χορηγηθεί για το "Iliatoras of London" από την τράπεζα BNP Paribas (υποκατάστημα Κολωνακίου). Το ίδιο διάστημα η υπεράκτια εταιρεία παρουσίαζε μηδενική οικονομική δραστηριότητα.

Η εφημερίδα ερωτά τι συνέβαινε επι 17 χρόνια - από το 1993 έως το 2010 - οποότε φέρεται να δηλώθηκε από τον Ηλία Καμμένο, πατέρα του Πάνου Καμμένου τεκμήριο για το εν λόγω σκάφος με το ιδιοκτησιακό και φορολογικό καθεστώς του "Iliatoras of London";



Σε προσωπικό τόνο απάντησε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον εκδότη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Σταύρο Ψυχάρη:

"Σταύρο Ψυχάρη, όπως είπα στην διαμεσολαβητή σου : ούτε αποσύρω τις αγωγές εναντίον σου ούτε στηρίζω με αντάλλαγμα τον γιό σου για Δήμαρχο"

NewsIt

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο